Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Strategia de atac a ruşilor cu arme chimice sau biologice analizată de generalul Cristian Barbu

Strategia de atac a ruşilor cu arme chimice sau biologice analizată de generalul Cristian Barbu

Rusia ar putea decide să folosească arme chimice sau biologice într-un “atac sub steag fals”. Generalul (r) Cristian Barbu, fost comandant al Academiei Tehnice Militare, a explicat ce efecte ar avea aceste atacuri.

Strategia de atac a ruşilor cu arme chimice sau biologice analizată de generalul Cristian Barbu
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    16 Mar 2022   •   22:50

Potrivit Serviciilor Americane Secrete rușii au adus complete de protecţie, semn că Rusia ar putea decide să folosească arme chimice sau biologice într-un “atac sub steag fals”

Complete de protecţie sunt echipamente folosite pentru protejarea personalului atunci când există pericolul de a se lucra în mediu contaminat.

"În general ele sunt de două categorii. Complete de protecţie pentru trupele specializate NBC şi complete de protecţie de ordin general pentru celelalte categorii de trupe", a explicat general (r) Mircea Mîndrescu, fost comandant NATO.

"Ele sunt completate în teatrul de operații cu alte utilaje care pot face curățirea sau decontaminarea. Aceste lucruri trebuie observate pentru că se poate spune că se pregătește un moment în care poate fi folosită aceste arme chimice şi biologice.

Atunci când pleci la război ai mai multe planuri. Probabil că există un plan în care ia în calcul tot ce se dispune. Dacă are arme chimice le poate lua în calcul.

Cum acționează arma chimică vs arma biologică

O armă chimică este utilizată atunci când trupele tale nu ar trebui să intre în contact şi când există o acoperire astfel încât să nu fi tu pus în faţa faptului împlinit. Pentru că atunci intervin acele convenții internaționale care nu te mai pot salva şi atunci ajungi criminal de război cu certitudine.

Partea a doua la capitolul arme biologice, același aspect. Aceste arme mai puţin vizibile decât cele chimice pot fi transmite în diferite containere, diferite modalități, pot fi lăsate în teatrele de operații pentru că ele nu acționează imediat ca o armă chimică. Le lași la faţa locului , te retragi şi până ajunge virusul în zona de acţiune trec câteva ore. 

Armele chimice sunt utilizate direct prim mijloace de transport mai la distanță. Niciodată nu o să lași arme chimice acolo unde ai şi tu trupe. 

Completele de protecţie sunt pentru zona care este țintă. O armă chimică nu este ca o armă nucleară. Acțiunea ei este redusă ca timp şi ca spaţiu şi de obicei nu se folosește în condiţii climaterice de orice fel sau în orice zone de relief", a spus general (r) Cristian Barbu, fost comandant aşa Academiei Tehnice Militare la Sinteza Zilei de la Antena 3. 

 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close