Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Un fost șef Anticorupție rupe tăcerea! Detalii despre ultima noapte a lui Nicolae Popa la șefia ÎCCJ. „Semnătura de pe protocol e falsă”

Un fost șef Anticorupție rupe tăcerea! Detalii despre ultima noapte a lui Nicolae Popa la șefia ÎCCJ. „Semnătura de pe protocol e falsă”

Un fost șef Anticorupție rupe tăcerea! Detalii despre ultima noapte a lui Nicolae Popa la șefia ÎCCJ. „Semnătura de pe protocol e falsă”
19 Iun 2018   •   23:09

Fostul adjunct al șefului PNA Adrian Miclescu a povestit, marți, la „Sinteza Zilei” ce s-a întâmplat în ultimele ore petrecute de fostul șef al Înaltei Curți de Casație și Justiție Nicolae Popa, înainte de a se pensiona.

Adrian Miclescu a declarat că pe data de 1 septembrie, Nicolae Popa a dat o mică petrecere la ÎCCJ, deoarece urma să se pensioneze, iar la plecare, în jurul orei 18.00, acesta a spus că nu va mai venit în această instituție.

„Eu am fost coleg de grupă și de ani. Ceea ce a spus omul ăsta este total adevărat. Noi ținem legătura, l-am urmărit. Toni Greblă a fost tot coleg cu noi. Deci ce spune omul este total adevărat și credibil. Raportezi o problemă care nu e de competența ta? Profesorul Popa e o figură mare, e clar că e falsificată, că e o semnătură aplicată. Livia Bărbulescu a fost, de asemenea, colegă de facultate cu noi. S-a pensionat nu că a vrut el, că i s-a spus să plece.

El, legal, mai avea un an de zile ca să își ducă mandatul. În ziua aia a făcut o mică petrecere de rămas bun. A spus că din momentul ăsta, adică, 1 septembrie, a spus că nu mai pune piciorul în instituție. Păi cum să semneze pe 2? Este evident că e fals acolo. Numai un expert poate să spună”, a declarat Adrian Miclescu.

„Aceasta situație trebuie legată de ceea ce s-a întâmplat după aceea, adică timorarea a ÎCCJ. Primul atac la adresa șefului secției civile. Cine l-a semnat se va stabili, dar efectele s-au văzut în acești ani negri. Totul a fost făcut în acest scop, de timorări. (...) Niciodată, în perioada în care a fost înființat PNA nu a încercat se imixtioneze în activitatea noastră”, a mai precizat Adrian Miclescu.

Fostul şef al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie Nicolae Popa a declarat, luni, că nu a semnat protocolul SRI-PG-ÎCCJ, el plecând în pensie mai devreme decât a fost semnat documentul.

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close