Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Vladimir Putin s-ar afla într-un buncăr anti-atomic departe de Moscova

Vladimir Putin s-ar afla într-un buncăr anti-atomic departe de Moscova

În momentul în care încerci să afli ce planuri ar putea avea Vladimir Putin, te uiți la ce spune, dar și la ceea ce face. Unde se află Vladimir Putin în acest moment? Jurnaliștii unei publicații de investigații militare respectate în întreaga lume publică această informație și oferă un interviu cu privire la locul unde se află liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin s-ar afla într-un buncăr anti-atomic departe de Moscova
Sursa foto: Captură video Ria Novosti
de Gabriel Dano    |    30 Mar 2022   •   21:31

"Dacă strategia Kremlinului presupune un atac nuclear - și presupune - nu pot ascunde conducerea armatei ruse după atac. Trebuie să stea ascunși înainte de atac. Sunt absolut convins că (ministrul Apărării, Serghei Șoigu, n.r.) e într-un așa-zis buncăr. Am urmărit traseul avionului cu care călătorește de obicei și vedem frecvent, aproape zilnic, zboruri către Ufa. Știm că în această regiune se află acele buncăre foarte protejate și asta ne duce la concluzia evidentă", a declarat jurnalistul.

Potrivit acestuia, Vladimir Putin s-ar afla în altă parte, departe de Moscova.

"Vedem zilnic alte zboruri și sunt și mai secretizate. Sunt avioane ale statului și închid sistemele de localizare undeva în apropiere de Surgut. Se pare că ultima parte a zborului e stric secretă și cel mai probabil acolo există un buncăr pentru elite acolo.

Kremlinul a anunțat când va folosi armele nucleare: ”Vom folosi efectiv arme nucleare pentru a elimina amenințarea!”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că Rusia ar folosi arme nucleare doar atunci când va exista o amenințare la adresa ei și nu ca urmare a războiului desfășurat în Ucraina.

„Orice rezultat al operațiunii (din Ucraina - n.r.), bineînțeles, nu este un motiv pentru utilizarea unei arme nucleare”, a declarat Peskov.

„Avem un concept de securitate care afirmă foarte clar că numai atunci când există o amenințare pentru existența statului, în țara noastră, putem folosi și vom folosi efectiv arme nucleare pentru a elimina amenințarea pentru existența țării noastre”, a mai spus el.

Peskov susține că declarațiile președintelui Joe Biden potrivit cărora Vladimir Putin este ”un măcelar” care nu ar trebui să mai rămână la putere sunt ”alarmante”. 

„Este o insultă personală”, a spus Peskov. „Bineînțeles, este complet inacceptabil. Nu este treaba președintelui Statelor Unite să decidă cine va fi și cine este președintele Federației Ruse”.

Președintele SUA, Joe Biden, a făcut sâmbătă un comentariu la adresa lui Putin spunând: „Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere”. Declarația i-a luat prin surprindere atât pe oficialii americani cât și pe cei internaționali.

În interviul acordat de PBS, Peskov a negat că forțele rusești ar fi vizat în mod deliberat civili din Ucraina, în ciuda faptului că forțele ucrainene, jurnaliștii și refugiații care au fugit din țară au descris bombardamente care au lovit infrastructura civilă, inclusiv case, școli, spitale și altele.

„Ei nu bombardează case. Nu bombardează apartamente. Ei nu bombardează obiecte civile”, a declarat Peskov. „Ei bombardează și vizează doar infrastructura militară”.

Săptămâna trecută, SUA au declarat oficial că forțele rusești au comis crime de război în Ucraina. Curtea Penală Internațională de la Haga a lansat, de asemenea, o anchetă privind invazia.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close