Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Cea mai mare greșeală în gestionarea pandemiei! Voichița Lăzureanu, fostul director al Spitalului Victor Babeș din Timișoara, scoate totul la iveală

Cea mai mare greșeală în gestionarea pandemiei! Voichița Lăzureanu, fostul director al Spitalului Victor Babeș din Timișoara, scoate totul la iveală

Invitată în emisiunea Sinteza Zilei, Voichiţa Lăzureanu, fostul director al Spitalului Victor Babeş din Timișoara, a încercat să dea o notă Ministerului Sănătății pentru modul de gestionare a pandemiei de coronavirus.

Cea mai mare greșeală în gestionarea pandemiei! Voichița Lăzureanu, fostul director al Spitalului Victor Babeș din Timișoara, scoate totul la iveală
de Laura Dinu    |    18 Sep 2020   •   00:00

”Nota este mică... Că e 4, că e 5, discutabil. Pentru că, din păcate, deși aveau modelul țărilor care au fost înaintea noastră în pandemie, nu am reușit să împlementăm decât o parte dintre măsuri și acelea majoritar coercitive. 

Nu am fost suficient de deschiși încât să fim proactivi, să testăm și aceasta este marea nemulțumire a corpului medical. 

La fel se întâmplă și acum cu copiii și cu profesorii, la fel se întâmplă și cu universitățile, la fel se întâmplă și cu oamenii veniți din concediu.

Era extrem de simplu, la reînceperea serviciului să fie testați, să fie supravegheată cumva circulația virusului în comunitate, pentru că e clar că acum vorbim de transmitere de comunitate, nu mai este ca atunci, la începutul pandemiei, când trebuia să fii contact cu cineva care a venit de afară. 

Măsurile de la început au fost foarte bune, de lockdown, de stare de urgență. Dar ulterior, de la starea de urgență la trecerea la starea de alertă, toate aceste măsuri, în afară de cele coercitive, de mască, de distanțare fizică și evident spălatul pe mâini, nu s-au mai luat, din păcate, niciun fel de măsuri de testare”, a declarat Vochița Lăzureanu.

Voichiţa Lăzureanu, fostul director medical al Spitalului Victor Babeș din Timișoara: „Guvernul PNL a scăpat complet de sub control pandemia”

Voichiţa Lăzureanu, candidata la primăria Timișoarei din partea PSD-PPU și medicul care a condus Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş, susține că actualul Guvern a scăpat „complet de sub control pandemia”, după luni întregi în care a fost mai ocupat să fure decât să testeze.

Voichiţa Lăzureanu a punctat faptul că în România au murit de două ori mai mulți oameni decât au murit împreună în Polonia, Croația și Ungaria. Mesajul candidatei la Primăria Timișoarei a fost postat pe pagina de Facebook. 

„Guvernul PNL a scăpat complet de sub control pandemia. Nu mai au pe cine da vina, este evident că românii mor din cauza lui Orban și a găștii sale!

Luni întregi au fost ocupați să fure în loc să testeze. Iar azi sunt ocupați cum să adune voturi în loc să dea măștile promise categoriilor vulnerabile. Iar presa pune întrebarea la care Ministerul Sănătății continuă să tacă: de ce, ieri, în România, au murit de COVID de două ori mai mulți oameni decât au murit, împreună, în Polonia, Croația și Ungaria?”, este mesajul postat de medicul care a condus Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timișoara. 

×
Subiecte în articol: voichita lazureanu Mihai Gâdea

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close