Antena 3 CNN Externe 90 de arestaţi la un miting al opoziţiei ruse

90 de arestaţi la un miting al opoziţiei ruse

90 de arestaţi la un miting al opoziţiei ruse
15 Dec 2008   •   04:37

Poliţia rusă a reţinut 90 de persoane la un miting neautorizat al opoziţiei politice, organizat de fostul campion mondial la şah,Garry Kasparov, a anunţat serviciul de presă al forţelor moscovite de ordine. Printre organizatori s-a numărat şi Eduard Limonov, fondatorul unei coaliţii de opoziţii numită Altă Rusia, scrie Interfax.
?Au existat tentative separate de huliganism şi acţiuni ilegale, ce au fost întrerupte la timp de ofiţerii de poliţie?, declara urtătorul de cuvânt al poliţiştilor, citaţi de CNN.
Siteul de internet al mişcării Altă Rusia anunţa că vineri şi sâmbătă Kasparov şi alte 200 de membri ai opoziţiei s-au întâlnit în afara Moscovei pentru a ?finaliza o nouă mişcare, menită a dezmembra paşnic ceea ce ei descriu a fi regimul ilegal aflat la conducere în Rusia?.
Kasparov, preşedinte al Partidului Front Civil Unit, declara că ?este imposibil să reformezi? regimul preşedintelui Dmitri Medvedev şi al premierului Vladimir Putin. De asemenea, Kasparov crede că situaţia economică a ţării duce Rusia la marginea catastrofei.
Un purtător de cuvânt al primăriei capitalei ruse declara că lui Limonov şi Kasparov li s-au oferit locaţii pentru a-şi desfăşura întâlnirea, dar ?ei, din nou, au provocat în mod deliberat provocări şi au cerut susţinătorilor să participe la evenimente neautorizate?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close