Antena 3 CNN Externe Accesul la un site de socializare din Republica Moldova a fost blocat

Accesul la un site de socializare din Republica Moldova a fost blocat

Accesul la un site de socializare din Republica Moldova a fost blocat
Sursa foto: Antena 3
10 Apr 2009   •   12:58

Compania moldoveană Moldtelecom a blocat accesul la site-ul de socializare Faces.md. Autorităţile din Republica Moldova încearcă să oprească folosirea internetului în organizarea şi comunicarea către exterior a evenimentelor de la Chişinău, anunţă un comunicat al companiei Neogen.

"Încercăm restabilirea comunicaţiei prin schimbarea IP-ului, dar nu ştim cât va dura până vor bloca şi noua adresă", a spus Farczadi Zoltan, director tehnic la Neogen SA.

"Autorităţile comuniste au încercat şi prin această tentativă să micşoreze participarea la mitingul împotriva sistemului comunist de astăzi (vineri, n.r.), ora 10:00, din Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău. Aşa cum se ştie din mesajele care circulă online, tinerii sunt invitaţi la un protest non-violent - Revoluţia Florilor" se mai anunţă în comunicatul remis de companie.

În ultimele zilee, accesul moldovenilor a fost restricţionat şi majoritatea site-urilor au fost blocate. Tentativele de blocare a accesului la adresa de internet a site-ului au început încă de joi.

Reţeaua de socilaizare Faces.md este utilizată în special de tineri, fiind una dintre puţinele modalităţi de comunicare. Înainte de a fi restricţionată, reţeaua Faces.md avea 8.000 de utilizatori.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Republica Moldova
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close