Antena 3 CNN Externe Acord în UE, pentru ca Serbia să candideze la această comuniune

Acord în UE, pentru ca Serbia să candideze la această comuniune

Acord în UE, pentru ca Serbia să candideze la această comuniune
Sursa foto: Foto: diaspora.businesslive.ro
de M.Z.    |    27 Feb 2012   •   15:08

Uniunea Europeană va fi de acord ca Serbia să obţină statutul de candidat pentru aderarea la UE, a anunţat, luni, şeful diplomaţiei franceze, Alain Juppe, potrivit AFP.

"Există un acord în prezent" pentru ca Serbia să obţină statutul de candidat la UE, a declarat Juppe, la o reuniune cu omologii săi europeni, care a avut loc la Bruxelles.

Decizia a acorda statutul de ţară candidată Serbiei trebuie aprobată oficial marţi, cu ocazia unei reuniuni a miniştrilor europeni de Externe.

"În privinţa Serbiei suntem convinşi de multă vreme că trebuia să avanseze şi să îi fie conferit statutul de candidat, s-a întâmplat. Va fi o încurajare pentru Belgrad ca să progreseze pe calea apropierii sale de UE", a adăugat Juppe, recunoscând că Serbia mai are "încă mult drum de parcurs" pentru a se alătura UE.

Săptămâna trecută, presa străină scria că România este hotărâtă să blocheze o hotărâre pozitivă cu privire la acordarea statutului de candidat la UE al Serbiei, dacă nu ţara nu face paşi rapizi pentru ameliorarea situaţiei minorităţii vlahe.



×
Subiecte în articol: Serbia UE aderare acord
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close