Antena 3 CNN Externe Ambasadorul rus la Chişinău acuză România, SUA şi UE de implicare în politica internă a R.Moldova

Ambasadorul rus la Chişinău acuză România, SUA şi UE de implicare în politica internă a R.Moldova

Ambasadorul rus la Chişinău acuză România, SUA şi UE de implicare în politica internă a R.Moldova
Sursa foto: Foto: karadeniz-press.ro
01 Feb 2011   •   18:49

România, alături de Uniunea Europeană şi Statele Unite se implică direct în politica de la Chişinău, însă Rusia nu face acest lucru, a declarat Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei la Chişinău, citat de Mediafax.

De asemenea, oficialul rus a negat faptul că Moscova şi-ar fi dorit o alianţă de centru-stânga în această ţară. Kuzmin susţine că singurul interes al Moscovei este de a vedea o R.Moldovă stabilă şi previzibilă.

Jurnalul de Chişinău relatează că diplomatul s-a arătat deranjat de faptul că Rusia este acuzată de implicare în treburile interne ale R.Moldova.

"Veţi aminti de vizita lui Narîşkin, dar dumnealui a fost primul oficial rus care a vizitat Chişinăul în ultima jumătate de an. Comparativ, verificaţi câţi oficiali europeni şi americani au fost în R. Moldova în această perioadă. Pe noi ne leagă multe multe de R.Moldova, ceea ce nu se poate spune despre cei care vin de peste ocean ca să-şi creeze aici zone de influenţă", a declarat diplomatul rus, referindu-se la oficiali americani.

Ambasadorul rus a mai spus că relaţiile bune între Moscova şi Chişinău ar putea conduce la ieftinirea gazului rusesc.

×
Subiecte în articol: România UE Chisinau Rusia Republica Moldova
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close