Antena 3 CNN Externe Analist moldovean: România pune la cale un plan pentru a se uni cu Republica Moldova

Analist moldovean: România pune la cale un plan pentru a se uni cu Republica Moldova

Analist moldovean: România pune la cale un plan pentru a se uni cu Republica Moldova
Sursa foto: Zurab Todua
24 Iun 2009   •   12:56

Autorităţile române urmăresc unirea cu Moldova, precum şi redobândirea Basarabiei de Sud şi a Bucovinei de Nord. Iar dorinţa de expansiune va avea consecinţe grave: pierderea Transilvaniei. Acestea sunt declaraţiile analistului de origine moldoveană Zurab Todua.

Acesta a adăugat că oficialii români pun la cale un plan de expansiune a teritoriului României care va afecta Republica Moldova şi Ucraina. Pe de altă parte, acesta susţine că tocmai aceste planuri vor conduce la pierderea unor teritorii ce aparţin României.

?Trebuie să ne reamintim că, pentru unguri, Transilvania reprezintă ceva mai mult decât Kosovo pentru sârbi?, a declarat analistul, potrivit Cotidianul.

Zurab Todua a precizat că acest ?joc? expansionist al României a fost discutat şi de preşedintele moldovean în exerciţiu, Vladimir Voronin, şi de preşedintele rus Dmitri Medvedev.

Analistul consideră că, după revoltele postelectorale de la Chişinău, Bucureştiul a trecut de la o politică rezervată faţă de Chişinău la una expansionistă.

?Este clar că la Bucureşti se consideră că UE nu numai că nu se va opune, dar va acoperi şi toate cheltuielile de "unificare". De altfel, chiar UE, care are o atitudine ciudată faţă de declaraţiile preşedintelui României, Traian Băsescu, lasă să se creadă astfel?, a spus analistul moldovean.

Analistul Zurab Todua este un cunoscut susţinător al comuniştilor moldoveni. De curând, el a lansat volumul ?Moldova şi comuniştii moldoveni?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: România Republica Moldova
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close