Antena 3 CNN Externe Anarhiştii greci şi-au reluat protestele violente. Patru manifestanţi au fost arestaţi

Anarhiştii greci şi-au reluat protestele violente. Patru manifestanţi au fost arestaţi

Anarhiştii greci şi-au reluat protestele violente. Patru manifestanţi au fost arestaţi
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    08 Apr 2015   •   08:54
Anarhiştii greci şi-au reluat protestele violente pe străzile Atenei. Cel puţin două maşini şi nenumărate pubele au fost incendiate, iar patru manifestanţi au fost arestaţi. 
 
Tulburările au izbucnit pe fondul negocierilor dificile dintre guvernul grec şi finanţatorii internaţionali. 
 
Guvernul a tensionat şi mai mult situaţia, susţinând că Germania datorează Greciei aproape 279 miliarde de dolari, ca despăgubiri de război
 
Ciocnirile au izbucnit pe străzile din Atena după o manifestaţie pentru desfiinţarea unei închisori de înaltă securitate, unde sunt deţinuţi numeroşi anarhişti greci. Zeci de camarazi ai acestora i-au atacat pe scutieri cu pietre şi sticle incendiare.
 
Nu sunt primele incidente declanşate de anarhişti după instalarea guvernului lui Alexis Tsipras, cu orientare mai apropiată de vederile lor. Militanţii îi reproşează că nu-şi respectă promisiunile electorale, iar protestele de stradă au izbucnit la fel de vehement ca sub guvernele anterioare. 
 
Opoziţia acuză guvernul că-i tratează pe turbulenţi cu prea multă blândeţe, în timp ce Tsipras şi miniştrii săi poartă negocieri extrem de dificile cu creditorii internaţionali, pentru prelungirea planului de asistenţă financiară. 
 
Anunţul guvernului, potrivit căruia Germania datorează Greciei aproape 279 miliarde de euro, a complicat şi mai mult discuţiile. Oamenii politici germani nici nu vor să audă de pretenţiile guvernului grec.
 
Ministrul german de Finanţe a calificat cererile Greciei drept "prostii". El a avertizat că dosarul despăgubirilor nu are nicio legătură cu cel al datoriei externe greceşti. 
 
Potrivit analiştilor, dacă guvernul grec nu primeşte noi ajutoare de la finanţatorii internaţionali, fondurile de care dispune se vor termina până la 20 aprilie. 
 

×
Subiecte în articol: Grecia proteste
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close