x close

Assad: Cei mai periculoşi lideri ai grupării ISIS sunt scandinavii

de M.Z.    |    17 Apr 2015   •   18:45
Assad: Cei mai periculoşi lideri ai grupării ISIS sunt scandinavii 418 Foto: ajournalofmusicalthings.com

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a acuzat Norvegia şi alte ţări scandinave că au ajutat la formarea "celor mai periculoşi lideri ISIS din regiunea noastră". Declaraţia a fost făcută de liderul sirian într-un interviu acordat ziarului Expressen Suedia, informează The Local în ediţia electronică.

 
"Cei mai periculoşi lideri ISIS (gruparea teroristă Stat Islamic - n.r.) din regiunea noastră sunt scandinavii. Noi aşa ştim", a declarat Bashar al-Assad.
 
Generalul-locotenent Kjell Grandhagen, şeful Serviciului norvegian de Informaţii, declara în luna februarie că mai mulţi cetăţeni norvegieni "au fost avansaţi în funcţie" în cadrul grupării ISIS, iar cel mai important comandant norvegian al grupării teroriste, Bastian Vasquez, a fost declarat ucis în toamnă.
 
"Există încă mulţi norvegieni care au funcţii de conducere în gruparea ISIS", a declarat Grandhagen. 
 
Mai mult de 215.000 de persoane au fost ucise în cei patru ani de război din Siria, ţară care este din ce în ce mai dominată de grupuri jihadiste.
 
Din 2011 şi până în prezent, mai mult de 11 milioane de sirieni au fost obligaţi să-şi părăsească locuinţele, din cauza protestelor împotriva guvernului preşedintelui Assad şi a faptului că ţara a ajuns într-un război civil.
 
Serviciul norvegian de Informaţii estimează că există în prezent 150 de norvegieni luptă în Siria şi Irak.

Citeşte mai multe despre:

Bashar al-Assad norvegia ISIS
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati