Caz șocant într-un liceu. Un elev și-a ucis un coleg și a rănit alți trei, apoi s-a sinucis

14 Noi 2019   •   09:58
Caz șocant într-un liceu. Un elev și-a ucis un coleg și a rănit alți trei, apoi s-a sinucis

Un elev a fost ucis şi alţi trei au fost răniţi de un coleg care apoi s-a sinucis, într-un liceu tehnic din Blagoveşcensk, mic oraş din Extremul Orient rus, lângă frontiera cu China, au anunţat autorităţile locale, potrivit AFP.

"În jurul orelor locale 11:00 (02:00 GMT), un elev de 19 ani a ucis un coleg de clasă şi a rănit alţi trei, cu o armă de foc înregistrată, într-o clădire a liceului pentru construcţii şi inginerie urbană din Amur", a anunţat într-un comunicat comitetul de anchetă al regiunii omonime.

Starea de sănătate a celor trei răniţi, de 17, 19 şi 20 de ani, nu a fost precizată de comitetul de anchetă, care adaugă că "suspectul şi-a tras un glonţ în cap" şi a decedat.

Potrivit poliţiei locale, citată de agenţii de presă ruse, un conflict între elevi ar putea fi la originea acestui atac. Imagini video publicate pe internet arată liceul tehnic în chestiune, situat aproape de centrul acestui oraş cu 225.000 de locuitori, în jurul căruia sunt parcate numeroase maşini ale poliţiei.

Comitetul a informat că a declanşat o anchetă şi desfăşoară în prezent interogatorii ale personalului şi elevilor din liceu pentru a elucida cauzele atacului.

Atacurile armate în şcolile şi locurile publice sunt rare în Rusia, unde controlul asupra armelor de foc este strict.

Cu toate acestea, în octombrie 2018, un elev a ucis 19 persoane, iar apoi s-a sinucis într-un liceu din Kerci, oraş din peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Moscova, într-un atac care a şocat Rusia.

Sursă: Agerpres
x close