Antena 3 CNN Externe Inundaţii devastatoare în Creta. Sute de case luate de ape şi maşini aruncate în mare

Inundaţii devastatoare în Creta. Sute de case luate de ape şi maşini aruncate în mare

Reţeaua rutieră din Creta a fost afectată de inundaţiile care au devastat, marţi, această insulă grecească, potrivit presei internaţionale.

Inundaţii devastatoare în Creta. Sute de case luate de ape şi maşini aruncate în mare
de Adrian Iclozan    |    10 Noi 2020   •   16:30

Inundaţiile au fost provocate de ploile torenţiale căzute în cursul dimineţii şi care sunt aşteptate să continue până joi. Potrivit autorităţilor, cel mai grav afectate au fost micile localităţi din regiunea situată la est de capitala Heraklion.

Euronews notează că revărsările de ape cele mai abundente s-au înregistrat în Hersonissos, Anissaras, Gouves, Gournes, Analipsi, Stalis şi Malia. Aici, şcolile au fost închise iar locuitorilor li s-a cerut să nu iasă din case.

Oricum, unii dintre ei au fost nevoiţi să se refugieze pe acoperişuri, din cauza torenţilor care au antrenat resturile şi maşinile aflate pe străzi. Activităţile economice în regiune au fost deja reduse sau sistate, ca urmare a carantinei naţionale decretate sâmbătă.

Dezastrul provocat de inundaţii se suprapune cu carantina decretată de autorităţi

În ciuda manifestărilor meteorologice extreme, nu au fost raportate, deocamdată, victime omeneşti. Opt persoane au fost eliberate de pompieri după ce au rămas blocate în maşini sau în locuinţe.

Este pentru a treia oară în mai puţin de o lună când insula este afectată de inundaţii pe scară largă.

×
Subiecte în articol: Creta Heraklion inundatii
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close