Antena 3 CNN Externe Criză de angajați în Marea Britanie. Procesatorii trimit carnea în Europa pentru tranșare, apoi o reimportă și o vând

Criză de angajați în Marea Britanie. Procesatorii trimit carnea în Europa pentru tranșare, apoi o reimportă și o vând

Procesatorii de carne din Marea Britanie sunt nevoiţi să exporte în UE carcasele de animale pentru a fi tranşate şi apoi să le reimporte, din cauza crizei de muncitori calificaţi din industrie.

Criză de angajați în Marea Britanie. Procesatorii trimit carnea în Europa pentru tranșare, apoi o reimportă și o vând
Sursa foto: Pexels/Mark Stebnicki
de Alexandra Ionescu    |    04 Noi 2021   •   10:34

Producătorii de carne de vită exportă carcase de animale în Irlanda pentru tranșare și ambalare, spune Nick Allen, directorul executiv al British Meat Processors Association, înainte ca produsele să fie aduse înapoi în Marea Britanie pentru a fi vândute în supermarketuri.

Pe de altă parte, procesatorii de carne de porc vor să expedieze carcasele în Olanda pentru a fi tranşate, după cum a relatat Financial Times. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că guvernul a anunțat luna trecută o politică de imigrație post-Brexit, care ar extinde temporar schema de vize pentru lucrători sezonieri pentru a include măcelarii de carne de porc.

Mișcarea a avut ca scop prevenirea unei sacrificări pe scară largă a porcilor sănătoși în ferme din cauza lipsei de capacitate a abatoarelor și a fabricilor de procesare a cărnii. Cu toate acestea, 10.000 dintre animale au fost ucise până acum, potrivit Asociației Naționale a Porcilor, iar sacrificarea continuă.

În urma deciziei Guvernului, 800 de angajaţi calificaţi din industria cărnii de porc vor putea lucra în Marea Britanie timp de şase luni. Cu toate acestea, fermierii şi procesatorii de carne încă aşteaptă sosirea muncitorilor, iar aceştia vor ajunge la sfârşitul lunii noiembrie, cel mai devreme.

O problemă pentru producătorii de carne de porc este că orice carne exportată în UE pentru tranşare nu va mai putea fi etichetată ca britanică atunci când este reimportată în Regatul Unit pentru vânzare.

„Este un semn al cât de disperate devin lucrurile”, a spus Allen. Au acordat vize pentru a aduce măcelari din străinătate. Au fabrici şi sunt avizaţi pentru supermarketuri. Avem un minus de 10.000-12.000 de muncitori, 800 nu sunt suficienţi, mai ales pentru doar 6 luni. Avem nevoie de cel puţin 18 luni pentru a pregăti aceşti oameni”, a spus Nick Allen, potrivit The Guardian.

În prezent, carnea este controlată în UE atunci când este exportată din Marea Britanie, dar nu și la sosirea în Marea Britanie, deoarece introducerea controalelor post-Brexit la importul produselor alimentare și animale a fost amânată de două ori de către guvern și va începe acum în iulie 2022.

„Nu este prea rău în acest moment, deoarece nu vin controale în această țară, dar odată ce încep să facă verificările, s-ar putea să nu fie o idee atât de bună ca o soluție pe termen lung, în funcție de modul în care funcționează vama”, a spus Allen. .

Procesatorii de carne raportează de ceva vreme lipsuri larg răspândite în industrie și avertizează că o viză temporară de șase luni poate fi prea scurtă pentru a îmbunătăți situația.

Inițiativele guvernamentale recente nu au făcut încă o diferență pentru crescătorii de porci care se luptă să găzduiască și să hrănească porcii mari care ar fi trebuit să meargă deja la abator, a declarat Zoe Davies, directorul executiv al Asociației Naționale a Porcilor.

Davies a adăugat că producătorii de carne de porc sunt îngrijorați de faptul că salariul minim pentru măcelarii temporari a fost stabilit la 25.600 de lire sterline, în timp ce firmele care aduc lucrători ar trebui, de asemenea, să plătească zborurile către Marea Britanie și cazarea în țară.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close