Antena 3 CNN Externe Un cutremur de 6,1 a lovit Afganistan și Pakistan: Cel puțin 920 de morți şi sute de răniţi. "Şocuri puternice şi lungi"

Un cutremur de 6,1 a lovit Afganistan și Pakistan: Cel puțin 920 de morți şi sute de răniţi. "Şocuri puternice şi lungi"

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a zguduit miercuri mai multe zone dens populate din Afganistan şi Pakistan, conform Institutului American de Geofizică (USGS).

Un cutremur de 6,1 a lovit Afganistan și Pakistan: Cel puțin 920 de morți şi sute de răniţi. "Şocuri puternice şi lungi"
de Georgiana Adam    |    22 Iun 2022   •   11:53

Update 14:00 - Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a ucis 920 de persoane în Afganistan miercuri dimineața devreme, au anunțat oficialii de gestionare a dezastrelor, iar peste 600 de persoane au fost rănite, scrie Reuters.

Bilanțul victimelor va crește, pe măsură ce informațiile sosesc din satele izolate din munți.

Elicopterele au fost desfășurate în efortul de salvare pentru a ajunge la răniți și pentru a transporta cu avionul provizii medicale și alimente, a declarat un oficial al Ministerului de Interne, Salahuddin Ayubi.

Update 11:53 - Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a ucis cel puțin 280 de persoane în Afganistan miercuri dimineață, au anunțat oficialii, adăugând că sute de persoane au fost rănite și că bilanțul este posibil să crească pe măsură ce sosesc informații din satele izolate de munte.

"Este posibil ca bilanțul deceselor să crească, deoarece unele dintre sate se află în zone îndepărtate din munți și va dura ceva timp pentru a colecta detalii", a spus oficialul.

Autoritățile au lansat o operațiune de salvare, iar elicopterele au fost folosite pentru a ajunge la răniți și pentru a transporta provizii medicale și alimente, a adăugat el.

Dezastrul survine în contextul în care Afganistanul trece printr-o criză economică severă de la preluarea puterii de către talibani în august, în timp ce forțele internaționale conduse de SUA se retrăgeau după două decenii de război.

---------------------------

Ştirea iniţială 09:17

Autoritatea pentru gestionarea dezastrelor din Afganistan a anunţat că seismul a provocat moartea a cel puţin 130 de persoane în estul ţării, potrivit agerpres.ro.

Majoritatea deceselor confirmate au fost înregistrate în provincia Paktika, unde 100 de persoane au murit, iar 250 au fost rănite, a declarat directorul Autorităţii pentru gestionarea dezastrelor din cadrul administraţiei talibane, Mohammad Nassim Haqqani.

Alte decese au fost raportate în provinciile estice Nangarhar şi Khost, a precizat oficialul adăugând că autorităţile continuă să evalueze pagubele.

Cutremurul s-a produs la o distanţă de aproximativ 44 kilometri de oraşul Khost, în sud-estul Afganistanului, la o adâncime de 51 de kilometri, potrivit USGS.

Nu au fost raportate pagube sau decese în Pakistan imediat după producerea seismului.

Cutremurul a fost resimţit pe o rază de aproximativ 500 de kilometri.

"Şocuri puternice şi lungi", a scris pe site-ul EMSC un martor de la Kabul.

×
Subiecte în articol: cutremur Afganistan
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close