Antena 3 CNN Externe Diaspora Banditul român „Magicianul“, condamnat în Franța pentru zeci de infracțiuni. Metoda fulgerătoare care i-a lăsat mască pe anchetatori

Banditul român „Magicianul“, condamnat în Franța pentru zeci de infracțiuni. Metoda fulgerătoare care i-a lăsat mască pe anchetatori

Un român de 48 de ani a fost găsit vinovat de treizeci de furturi comise în Franța. Alți patru complici ai său au fost, de asemenea, audiați în instanță. Supranumit "Magicianul", banditul care a vizat cu predilecție femei în vârstă, a fost condamnat la patru ani de închisoare.

Banditul român  „Magicianul“, condamnat în Franța pentru zeci de infracțiuni. Metoda fulgerătoare care i-a lăsat mască pe anchetatori
Sursa foto: pixabay
de Alexandra Dima    |    29 Sep 2021   •   10:20

Strategia de jaf a „Magicianului“ român era una inventivă: se apropia de victime, în general persoane în vârstă, cu un obiect de îmbrăcăminte, sub pretextul că vrea să fie ajutat să verifice mărimea. Banditul viza de regulă colierele și lănțișoarele din jurul gâtului. O dată ce le punea un tricou sau o jachetă pe umeri, desfăcea și deschizătoarea bijuteriei, sustrăgând-o. Victimele observau însă prea târziu că le dispăruse bijuteriile valoroase. 

"Am fost supusă la asta ca la un viol, nu am înțeles imediat", a descris una dintre victime la audierea de la tribunalul penal din Clermont-Ferrand.

33 de jafuri în două luni și jumătate

„Magicianul“ și complicii săi acționau în parcările supermarketurilor, dar și în centrele orașelor sau holurile clădirilor. Nu mai puțin de treizeci de incidente similare au fost înregistrate în vara anului 2020, în doar două luni și jumătate, în regiunile Puy-de-Dôme, Allier și Loire.

În urma unei plângeri inițiale, polițiștii francezi au intrat în acțiune. Treptat, trei bărbați și două femei din România, care locuiau în Clermont-Ferrand, au ajuns în vizorul anchetatorilor, scrie stiridiaspora.ro. Aceștia au fost arestați și luați la întrebări, descoperindu-se astfel că creierul operațiunii era Dorel Ciurar, supranumit "Magicianul" pentru dexteritatea cu care opera asupra victimelor.

Magia sa a luat sfârșit odată cu recunoașterea a aproximativ 33 de furturi.

"Totul sugerează că el călătorește prin Europa pentru a comite acest gen de infracțiuni. Apare în mai multe proceduri în diferite țări: Polonia, Germania, România. Este un hoț profesionist, foarte organizat“, arată procurorii în rechizitoriul realizat. 

În Franța, el ar fi operat pe rând cu ceilalți patru comlici. Șoferul lui Dorel Ciurar, un tânăr de 26 de ani, a fost condamnat la zece luni de închisoare. Un al doilea șofer, de doar 20 de ani, implicat în 26 de furturi a fost condamnat la 30 de luni de închisoare, dintre care 12 luni cu suspendare condiționată.

Alte două tinere, în vârstă de 19 și 24 de ani, au fost condamnate la zece luni de închisoare cu suspendare, și respectiv treizeci de luni, dintre care douăsprezece cu suspendare. Ele și-au recunosut unele furturi minore, spunând că în general

"Magician" până la capăt, Dorel Ciurar a mulțumit călduros instanței înainte de încheierea dezbaterilor. El a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare.


 

×
Subiecte în articol: Franta Dorel Ciurar
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close