Antena 3 CNN Externe Diaspora Mai mulți români răpiți, sechestrați și torturați în Franța de către un om de afaceri pe care l-au jefuit

Mai mulți români răpiți, sechestrați și torturați în Franța de către un om de afaceri pe care l-au jefuit

Un om de afaceri francez este acuzat că ar fi răpit, sechestrat și torturat o familie de români, după ce unul dintre ei l-a furat. Alături de el sunt acuzați și alți membri ai familiei sale, dar și colaboratori apropiați. 

Mai mulți români răpiți, sechestrați și torturați în Franța de către un om de afaceri pe care l-au jefuit
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Dima    |    08 Sep 2021   •   09:16

Procesul a început la Tribunalul Sain-Omer luni, 6 septembrie și se estimează că va fi finalizat până pe 21 septembrie.

Avocaţii acuzatului Thierry B., om de afaceri din Wimereux, susţin însă că faptele de care e acuzat clientul lor nu au avut loc și că ar fi vorba de o înscenare, scrie DCNews
Totul a început în vara anului 2017, când una dintre proprietățile familiei lui Thierry B. a fost prădată de hoți, fiind sustrase mai multe obiecte de valoare. Camerele de supraveghere au surprins hoții, iar Thierry B. și apropiații săi l-au recunoscut în imagini pe unul dintre angajați care era român.

Cum afaceristul ar fi decis să-și facă singur dreptate și, în noaptea de 23 spre 24 iulie 2017, ar fi pătruns în casa românului. Bărbatul și familia sa ar fi fost răpiți de mai multe persoane înarmate, între care și acuzatul Thierry B. 

Românii, torturaţi pentru a-şi recunoaşte faptele

Potrivit La Voix du Nord, românii ar fi fost arși cu un pistol termic pentru a-şi recunoaşte faptele. Printre modalităţile de tortură ar fi vorba inclusiv de spânzurări simulate și tentative de înec. Românii ar fi fost forțați să se înghesuie în nişte lăzi frigorifice, iar apoi ar fi fost abandonați în localitatea Chapelle-d'Armentières, din nordul Franței, pe 25 iulie. 
După ce au reuşit să iasă, au mers la un sediu al Jandarmeriei Naţionale și au depus plângere.

Thierry B. a fost eliberat, două persoane sunt închise și alte șapte, sub control judiciar
Thierry B. și alte două persoane au ajuns în arest preventiv. În 2019, afaceristul a fost însă eliberat în urma unui viciu de procedură, iar celelalte două persoane au rămas închise. Alte șapte persoane au fost plasate sub control judiciar, potrivit L'Echo de la Lys. 
 

×
Subiecte în articol: Franta
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close