Antena 3 CNN Externe Diaspora Parlamentul European a stabilit ca noul coronavirus să fie clasificat ca agent biologic din grupul trei de risc

Parlamentul European a stabilit ca noul coronavirus să fie clasificat ca agent biologic din grupul trei de risc

Deputații din Comisia pentru ocuparea forței de muncă din Parlamentul European au ajuns la un consens cu Comisia Europeană privind sănătatea și siguranța lucrătorilor în ce priveşte virusul Sars CoV-2.

Parlamentul European a stabilit ca noul coronavirus să fie clasificat ca agent biologic din grupul trei de risc
Sursa foto: Pixabay
de M.Z.    |    12 Iun 2020   •   13:40

Astfel, virusul Sars CoV-2 va fi clasificat ca agent biologic din grupul trei de risc, a doua cea mai periculoasă categorie, iar statele membre ar trebui să se asigure că angajatorii oferă instrucțiuni scrise și afișează notificări pentru toți lucrătorii expuși la boala COVID-19, informează un comunicat de presă de la Parlamentul European.

Decizia Comisiei Europene este adoptată, iar statele membre trebuie să pună în aplicare directiva până pe 24 noiembrie 2020.

Totuşi, mai multe persoane din Comitetul pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale (EMPL) au formulat o obiecție cu privire la clasificarea de către Comisie a SARS-CoV-2 ca agent biologic al grupului trei de risc, considerând că noul virus ar trebui clasificat în grupul patru de risc, adică cel mai ridicat.

Ulterior, pe baza unor garanții suplimentare pentru protejarea sănătăţii angajaţilor, unele dintre grupuri și-au retras obiecția cu privire la clasificarea virusului.
 

×
Subiecte în articol: coronavirus grupa trei risc

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close