Antena 3 CNN Externe Diaspora Președintele AEP, prima reacție la neregulile semnalate la votul prin corespondență: „În niciun caz nu există posibilitatea fraudării”

Președintele AEP, prima reacție la neregulile semnalate la votul prin corespondență: „În niciun caz nu există posibilitatea fraudării”

Președintele AEP, prima reacție la neregulile semnalate la votul prin corespondență: „În niciun caz nu există posibilitatea fraudării”
06 Noi 2019   •   10:46

Vicepreședintele Autorității Electorale Permanente, Florin Mituleţu, a infirmat acuzațiile apărute în spațiul public potrivit cărora votul prin corespondența poate fi fraudat prin dezlipirea autocolantul cu menţiunea ”Votat”.

Într-o intervenție telefonică la Digi 24, acesta spune că nu există nicio șansa ca votul să fie fraudat în contextul în care autocolantul cu menţiunea ”Votat” se dezlipește destul de greu și nu ai cum să deschizi plicul și să pui acel autocolant la loc.

„Mutarea, aşa cum am văzut, e posibilă, dar din momentul în care ai băgat buletinul cu opţiunea pe un candidat, acesta pleacă sigilat către ţşară. Toate buletinele pentru votul prin corespondenţă sunt deschise în aceeaşi procedură ca şi în ţară.

Procedura de deschidere a urnei e filmată, buletinul de vot e filmat când se deschide şi se citeşte opţiunea fiecărui alegător, iar apoi se pune pe fiecare candidat.

Nu există în niciun caz posibilitatea fraudării acestui vot prin corespondenţă, deoarece procedura e într-o secţie de votare pentru votul prin corespondenţă care desfăşoară aceleaşi operaţiuni ca la o secţie de votare din ţară”, este mesajul lui Florin Mituleţu, președintele AEP, potrivit Digi 24.

Reacția acestuia vine după ce un român stabilit în Londra a postat pe Facebook că autocolantul cu menţiunea ”Votat”, utilizat la votul prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale se poate dezlipi şi lipi din nou cu uşurinţă, deşi pe instrucţiunile transmise alegătorilor scrie explicit că odată dezlipit, acesta nu poate fi reutilizat.

Citește Și Nereguli grave la votul prin corespondență. Ce a descoperit un român stabilit în Londra. Imaginile au ajuns virale (VIDEO)

 

×
Subiecte în articol: AEP vot prin corespondenta
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close