Antena 3 CNN Externe Diaspora Un român trebuie să răspundă pentru omucidere după un tragic accident în care două TIR-uri au strivit un microbuz, în Germania

Un român trebuie să răspundă pentru omucidere după un tragic accident în care două TIR-uri au strivit un microbuz, în Germania

Procesul de la Judecătoria Paderborn, în care un șofer român de camion, în vârstă de 34 de ani, trebuie să răspundă în fața instanței pentru acuzația de omucidere neglijentă și vătămare corporală neglijentă, începe joi

Un român trebuie să răspundă pentru omucidere după un tragic accident în care două TIR-uri au strivit un microbuz, în Germania
Sursa foto: Twitter
de Alexandru Negrici    |    23 Aug 2021   •   20:04

Pe 11 septembrie 2020, conaționalul a lovit capătul unui blocaj rutier cu vehiculul său. Patru persoane, printre care trei femei, au murit atunci într-un microbuz românesc. 

Un tânăr de 40 de ani a supraviețuit atunci, iar un alt șofer de camion a fost rănit grav.

În cazul în care o să fie găsit vinovat, șoferul român de TIR se poate confrunta cu o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare conform codului penal german.

Accidentul s-a produs în Wunnenberg și de vină ar fi fost un alt șofer român care conducea un camion încărcat cu băuturi. 

Presa germană relatează că în microbuzul marca Opel Vivaro de tip 8+1 persoane, în care se aflau cinci români a fost prins între două TIR-uri, cel românesc și un altul, din Cehia.

Microbuzul românesc se îndrepta spre Dortmund, iar în accident au mai fost implicate două autoturisme, conform știridiaspora.ro.

O singură persoană a fost salvată din microbuzul grav avariat. Pentru celelalte patru persoane, toți de naționalitate română,  nu a mai fost nimic de făcut, deoarece cu toții au murit pe loc.

×
Subiecte în articol: Paderborn Wunnenberg TIR
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close