Antena 3 CNN Externe Un explorator susține că a rezolvat unul dintre cele mai mari mistere ale aviației: locul prăbușirii avionului Ameliei Earhart

Un explorator susține că a rezolvat unul dintre cele mai mari mistere ale aviației: locul prăbușirii avionului Ameliei Earhart

Un explorator crede că a rezolvat unul dintre cele mai mari mistere ale aviației. El susține că a descoperit locul prăbușirii avionului Ameliei Earhart. Exploratorul a prezentat o serie de fotografii care ar putea înfățișa epava avionului dispărut de 87 de ani.

Un explorator susține că a rezolvat unul dintre cele mai mari mistere ale aviației: locul prăbușirii avionului Ameliei Earhart
Sursa foto: Profimedia Images | Instagram/deep.sea.vision
de Mia Lungu    |    30 Ian 2024   •   11:53

Tony Romeo, un fost ofițer de informații al Forțelor Aeriene și CEO al companiei Deep Sea Vision, crede că imaginile neclare de pe fundul mării arată aeronava care a dispărut în 1937. 

El a folosit sonarul care în decembrie, anul trecut, a descoperit o formă neclară, asemănătoare cu cea a unui avion, pe fundul mării. 

Descoperirea a fost făcută la aproximativ 100 de mile de insula Howland, la jumătatea distanței dintre Australia și Hawaii. Tony Romeo și membri iechipei sale sunt convinși că este vorba despre epava avionului Lockheed 10-E Electra al aviatorului dispărut.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea imagini cu Amelia Earhart.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pentru a strânge mai multe probe, exploratorul va trimite pe fundul oceanului o dronă cu cameră, potrivit Sky News.

Ameliei Earhart a fost un pionier al aviației, dar și o cunoscută scriitoare și militantă pentru drepturile femeilor. Ameliei Earhart și navigatorul ei Fred Noonan au dispărut în iulie 1937 în timp ce ea încerca să facă înconjurul pământului la ecuator.

Cei doi au fost declarați morți doi ani mai târziu, după ce americanii au ajuns la concluzia că avionul s-a prăbușit undeva în Oceanul Pacific.

View this post on Instagram

A post shared by Deep Sea Vision (@deep.sea.vision)

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close