Antena 3 CNN Externe Centre de vaccinare distruse în Franța de protestatarii care resping măsurile anunțate de președintele Macron

Centre de vaccinare distruse în Franța de protestatarii care resping măsurile anunțate de președintele Macron

Centrele de vaccinare din Franța au devenit ținte pentru protestatarii furioși care au contestat în stradă măsurile anunțate recent de președintele Emmanuel Macron în vederea accelerării procesului de imunizare a populației.

Centre de vaccinare distruse în Franța de protestatarii care resping măsurile anunțate de președintele Macron
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    19 Iul 2021   •   09:47

Două centre de vaccinare au fost jefuite și devastate în cursul ultimelor proteste anti-vaccin în această țară.

Într-un prim astfel de incident petrecut vineri noaptea, un centru de vaccinare din sud-estul Franței a fost vandalizat și inundat cu furtunul de stingere a incendiilor.

Graffiti cu mesaj anti-vaccin au fost observate în locația vandalizată, situată în Lans-en-Vercors, în apropiere de Grenoble.

În ziua următoare, o altă clinică, situată în localitatea Urrugne, în sud-vestul teritoriului francez, a fost distrusă parțial în ceea ce presa locală a descris drept o incendiere.

Miercuri, de ziua națională a Franței, dar și sâmbătă, zeci de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a denunța regulile mai dure destinate să combată creșterea infecțiilor cu COVID.

Între noile măsuri se numără vaccinarea obligatorie pentru personalul medical și permisul de vaccinare pentru accesul în majoritatea spațiilor publice.

Contestatarii noilor reguli spun că guvernul președintelui Macron le încalcă libertățile.

BBC notează că Martine Wonner, membră a Adunării Naționale - camera inferioară a Parlamentului francez - i-a îndemnat, sâmbăta, pe protestatari "să asedieze" birourile parlamentarilor care susțin politicile anti-COVID ale guvernului.

Wonner riscă o anchetă penală și a fost nevoită, între timp, să demisioneze din grupul politic de opoziție din care făcea parte, ca urmare a acestei declarații.

După ce președintele Emmanuel Macron a anunțat, în urmă cu o săptămână, mai multe măsuri în contextul creșterii infectărilor cu coronavirus, sute de mii de francezi s-au programat pentru vaccinare.

Totuși, ezitarea vaccinală rămâne ridicată în Franța, unde un studiu Ipsos releva anul trecut că doar 40% din populație era interesată să de vaccineze.

În prezent, mai puțin de 40% dintre francezi sunt complet vaccinați.

Numărul deceselor atribuite COVID în această țară a depășit 111.000.

Foto: imagini din timpul ultimelor proteste anti-vaccinare din Franța

×
Subiecte în articol: centre de vaccinare Franta
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close