Antena 3 CNN Externe Gafă de zile mari. Oficialii UE: Putin, preşedintele Rusiei

Gafă de zile mari. Oficialii UE: Putin, preşedintele Rusiei

Gafă de zile mari. Oficialii UE: Putin, preşedintele Rusiei
09 Ian 2009   •   11:35

Preşedintele Rusiei. Această titulatură i-a fost atribuită premierului Vladimir Putin într-un document oficial al preşedinţiei cehe a UE. Greşeala a fost, la scurt timp, corectată, însă nu înainte de a capta atenţia presei, anunţă AFP.
În prima versiune a comunicatului de presă difuzat marţi de preşedinţia cehă a UE, era anunţat acordul lui Vladimir Putin pentru desfăşurarea observatorilor europeni în Ucraina. Astfel, în primul paragraf se afirma că premierul ceh Mirek Topolanek a vorbit cu Angela Merkel şi cu "preşedintele rus Putin".
În cel de-al doilea paragraf al documentului se preciza: "Premierul ceh şi preşedintele rus au ajuns la un acord cu privire la condiţiile desfăşurării unei misiuni de supraveghere în toate locurile potrivite pentru fluxul de gaze".
La scurt timp, greşeala a fost parţial rezolvată. Eroarea din primul paragraf al comunicatului era corectată, însă, cel de-al doileaparagraf rămăsese nemodificat.
Putin a fost timp de opt ani preşedintele Rusiei. În mai 2008, el i-a cedat puterea lui Dmitri Medvedev, care l-a desemnat pe Vladimir Putin premierul Rusiei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close