Antena 3 CNN Externe Germania răspunde favorabil cererii NATO şi va proteja summitul din Lituania cu un sistem Patriot

Germania răspunde favorabil cererii NATO şi va proteja summitul din Lituania cu un sistem Patriot

Guvernul Germaniei a răspuns favorabil cererii Alianţei Nord-Atlantice şi va furniza un sistem antiaerian şi antibalistic Patriot pentru protejarea summitului NATO programat în iulie la Vilnius, în Lituania.

Germania răspunde favorabil cererii NATO şi va proteja summitul din Lituania cu un sistem Patriot
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mai 2023   •   21:22

Germania va trimite în Lituania un sistem antiaerian şi antibalistic Patriot, de fabricaţie americană. Sistemul deţinut de Germania se află în prezent în Slovacia şi va fi transferat temporar în Lituania.

"Mă bucur că vom avea o contribuţie importantă în cadrul NATO cu ocazia summitului de la Vilnius", a declarat vineri seară ministrul german al Apărării, Boris Pistorius.

"La cererea Alianţei Nord-Atlantice, Germania va avea o contribuţie semnificativă pentru protejarea summitului NATO care se va desfăşura în iulie 2023 în oraşul lituanian Vilnius.

Prin consultări strânse cu partenerul nostru Lituania, NATO şi partenerii noştri vor fi protejaţi la nivel terestru, aerian şi maritim.

Citește și: Președintele Germaniei, în timpul vizitei în România: "Este război în Europa!" 

În acest scop, vor fi transferate echipamente care fie se află în acest moment pe flancul estic al NATO, fie în Germania", a transmis Ministerul Apărării de la Berlin, potrivit Tagesschau.de.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close