Antena 3 CNN Externe Guvernul de la Chişinău trebuie să îşi dea demisia până vineri

Guvernul de la Chişinău trebuie să îşi dea demisia până vineri

Guvernul de la Chişinău trebuie să îşi dea demisia până vineri
Sursa foto: moldova
26 Aug 2009   •   14:57

Nici după al doilea tur de alegeri, situaţia nu pare să se fii liniştit în plan politic, în Republica Moldova. Guvernul moldovean îşi prezintă miercuri demisia. Executivul condus de Zinaida Greceanîi trebuie să ia această decizie înainte de constituirea noului Parlament ce va avea loc vineri. În ciuda faptului că opoziţia are mai mulţi deputaţi decât puterea, aceasta nu poate alege singură un şef al statului. În cazul unui vot eşuat în Legislativ, s-ar putea ajunge, din nou, la alegeri anticipate.

Guvernul Republicii Moldova condus de Zinaida Greceanîi îşi prezintă pentru a doua oară demisia, în numai câteva luni. Potrivit Constituţiei, guvernul trebuie să-şi dea demisia înainte de constituirea noului parlament, adică cel târziu în 28 august, când se consideră că îi expiră mandatul. Liderii opoziţiei au criticat dur executivul susţinut de partidul comunist.

Guvernul a fost învestit anul trecut în 31 martie, iar după alegerile parlamentare din 5 aprilie de anul acesta şi-a dat demisia. Cu toate acestea, Zinaida Greceanîi a fost propusă de Voronin să formeze un nou guvern înainte de anunţarea alegerilor anticipate, după ce comuniştii şi opoziţia nu au reuşit să ajungă la un numitor comun pentru alegerea unui nou preşedinte. Decizia, consideră opoziţia, a încălcat grav constituţia ţării.

În replică la acuzaţiile celor patru partide din opoziţie, comuniştii s-au mărginit să anunţe că nu recunosc alianţa celor patru şi nu vor negocia pentru alegerea unui preşedinte. Mai mult, ei au subliniat că sunt singura forţă capabilă să scoată Republica Moldova din criză.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Republica Moldova guvern Chisinau demisie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close