Antena 3 CNN Externe Guvernul moldovean acuză România de amestec ilegal în afacerile interne şi cere asistenţă UE

Guvernul moldovean acuză România de amestec ilegal în afacerile interne şi cere asistenţă UE

Guvernul moldovean acuză România de amestec ilegal în afacerile interne şi cere asistenţă UE
Sursa foto: Guvern Moldova
16 Iul 2009   •   18:08


Republica Moldova acuză România de implicare în afacerile interne ale statului. Potrivit unui comunicat al Ministerului moldovean de Externe, relaţiile moldo-române au fost deteriorate considerabil, oficialii condamnând declaraţiile unor politicieni români care susţin forţe politice de la Chişinău.

"Autorităţile Republicii Moldova constată cu profundă îngrijorare intensificarea amestecului în afacerile interne ale Republicii Moldova de către statul vecin România. În pofida faptului că, din cauza declaraţiilor şi acţiunilor autorităţilor româneşti, relaţiile moldo-române au fost deteriorate considerabil, Republica Moldova a încercat să utilizeze toate căile posibile pentru a preveni tensionarea în continuare a acestor relaţii", se arată într-o Declaraţie oficială a Guvernului moldovean transmisă de Ministerul moldovean al Afacerilor Externe şi citată de Mediafax.

Ministerul denunţă, totodată, acţiunile "neprieteneşti" ale României faţă de Republica Moldova.

"Atragem atenţia că este un caz unic în spaţiul european când un conducător al unei ţări vorbeşte deschis despre planurile de susţinere a unei forţe politice pentru a prelua puterea într-un alt stat", continuă Ministerul Afacerilor Externe din Republica Moldova.

Ca urmare a acestor acţiuni, "Guvernul moldovean se adresează Uniunii Europene cu rugămintea de a da o apreciere obiectivă declaraţiilor şi acţiunilor unui stat membru al comunităţii europene".

"În spiritul disponibilităţii declarate de a dezvolta în continuare relaţiile cu Republica Moldova, partea moldovenească solicită asistenţa UE în eforturile de a normaliza relaţiile cu România şi de a asigura respectul necondiţionat pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova de către un stat membru UE", se mai arată în comunicat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close