Antena 3 CNN Externe Incendiu uriaș într-un bloc de locuințe din Londra. Cel puțin 12 morți și peste 74 de răniți

Incendiu uriaș într-un bloc de locuințe din Londra. Cel puțin 12 morți și peste 74 de răniți

Incendiu uriaș într-un bloc de locuințe din Londra. Cel puțin 12 morți și peste 74 de răniți
Sursa foto: Foto: twitter.com/@mrjammyjamjar3 /@LondonFire ‏
de S.T.    |    14 Iun 2017   •   19:15

Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa în incendiul care a izbucnit în cursul nopţii de marţi spre miercuri într-un bloc de locuinţe sociale din Londra, bilanţ provizoriu ce riscă să crească, potrivit poliţiei londoneze, citată de AFP şi Reuters.

UPDATE - „O operaţiune complexă de căutare timp de mai multe zile” începe acum, potrivit lUI Stuart Cundy, comandantul Poliţiei metropolitane, care nu se aşteaptă să mai fie găsiţi supravieţuitori.

Peste 200 de pompieri, ajutaţi de 40 de maşini, s-au străduit ore în şir să stingă flăcările care au cuprins Grenfell Tower, acesta fiind unul dintre cele mai grave incendii cu care s-a confruntat Londra în ultimele decenii.

UPDATE - Londra s-a mobilizat pentru a ajuta victimele incendiului de la Grenfell Tower, voluntari strângând la centrele comunitare lucruri esenţiale pentru miile de oameni rămaşi fără adăpost, relatează Sky News.

UPDATE - Gest minunat făcut de Jamie Oliver pentru victimele incendiului de la Londra

UPDATE -  Bilanţul incendiului din blocul Grenfell Tower din Londra a crescut la 12 morţi, a anunţat Poliţia Metropolitană citată de The Guardian.

Bilanţul anterior era de şase morţi şi 74 de răniţi, dintre care 12 în stare critică.

UPDATE - Situaţia devine din ce în ce mai tensionată în jurul blocului care arde din noaptea de marţi spre miercuri în vestul Londrei, pe măsură ce temperatura creşte, iar oamenii sunt din ce în ce mai obosiţi şi mai înfometaţi, relatează The Guardian.

UPDATE - Mai multe persoane ar fi încă prinse în blocul în flăcări de la Londra. Numărul morţilor va creşte

UPDATE - Au apărut primele imagini din interiorul Grenfell Tower, care a ars din temelii în urma unui incendiu devastator

Blocul devastat de incendiu avea un mare defect. Planurile imobilului arată dimensiunea tragediei

UPDATE: Jurnaliștii Sky News anunță, la ora 13.20 (ora României - n.r.), că există cel puțin șase persoane decedate în incendiul care a devastat un bloc de locuințe din Londra. Bilanțul ar putea crește în orele următoare, pompierii intevenind încă la fața locului.

74 de oameni au ajuns la spital; 20 dintre ei sunt în stare gravă

UPDATE: Șefa brigăzii pompierilor din Londra, Dany Cotton, a anunțat, la ora 11.30 (ora României - n.r.) că pompierii au reușit să ajungă până la etajele 20, respectiv 21 ale clădirii afectate de incendiul devastator. Aceasta a precizat că imobilul, deși în stare avansată de degradare, este sigur pentru ca echipele de salvare să intervină.

Un purtător de cuvânt al London Fire Brigade a anunțat, la ora 9.50 (ora României - n.r.) că mai multe persoane au murit, fără să poată da un număr exact de victime. Alte peste 50 de persoane au fost transportate la spitalele din capitala britanică.

Primarul Londrei cere răspunsuri: „Să se spună de ce locatarii au fost sfătuiți inițial să rămână în apartamente”

Comandanta brigăzii pompierilor din Londra Dany Cotton a catalogat incendiul drept un ”incident fără precedent”. Aceasta a precizat că nu a văzut nimic asemănător în cariera ei de 29 de ani.

Declarații șocante ale martorilor: „Am văzut oameni care au sărit de la geamuri!”

"Poliţia, brigada de pompieri şi serviciile de ambulanţă din Londra sunt la faţa locului", a anunțat poliţia londoneză. 

"Patruzeci de maşini de 200 de pompieri au fost chemaţi la incendiul de la turnul Lancaster West Estate", în cartierul North Kensington, a făcut cunoscut London Fire Brigade. 

Imagini cu eroii de la Grenfell Tower

 

O femeie cu șase copii aflată la ultimele etaje a ajuns la parter cu doar patru dintre ei!

Bilanţul răniților riscă să se agraveze, în condiţiile în care martori au declarat că persoane se mai află încă în interiorul clădirii de 27 de etaje, situată în vestul capitalei britanice, în cartierul North Kensington. 

MAE verifică dacă există români afectați de incendiul devastator din vestul Londrei. Numerele la care puteți cere ajutor

 

Cauza incendiului este necunoscută încă.

Comisarul adjunct Dan Daly a anunţat pe pagina de Facebook a Brigăzii pompierilor din Londra că este vorba despre un incendiu mare şi foarte grav. El a precizat că pompierii poartă echipament cu ajutorul căruia respiră şi intervin în condiţii foarte dificile împotriva focului.

Supraviețuitor: „Sunt norocos că am scăpat cu viaţă. Mi-a rămas doar ce mai am pe mine acum”

Fotografii publicate de martori pe reţele sociale arată întregul imobil practic în flăcări. Mai mulţi martori au afirmat că s-au auzit ţipete în interiorul clădirii. 

O femeie şi-a aruncat bebeluşul de la etaj pentru a-l salva de incendiul de la Grenfell Tower

Pompierii au fost chemaţi în jurul orei 01.15 (00.15 GMT) la incendiul care s-a declanşat în acest turn construit în anul 1974.

 

 

Citește și: 

Raed Arafat, despre incendiul devastator din Londra: „Intervenția este una extrem de grea”

Britanicii scăpați din infern, găzduiți într-o biserică din apropierea blocului devastat de flăcări

Incredibil ce i-a spus un reporter unui copil care a scăpat din clădirea mistuită de flăcări. Reacțiile oamenilor: „Acest reporter e un idiot”

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close