Antena 3 CNN Externe Mapamond În insula Capri, oamenii se plâng că sunt asaltați de turişti. Autorităţile locale cer o lege specială împotriva turismului excesiv

În insula Capri, oamenii se plâng că sunt asaltați de turişti. Autorităţile locale cer o lege specială împotriva turismului excesiv

N.B.
1 minut de citit Publicat la 12:24 20 Mai 2025 Modificat la 12:24 20 Mai 2025
aglomeratie turisti insula Capri
Autorităţile locale au declarat că insula Capri nu este un parc de distracţii şi nici un terminal de aeroport, ci un loc cu tradiţie şi identitate istorică. Sursa foto: Getty Images

Nici nu a început sezonul estival că au şi apărut primele proteste împotriva turismului excesiv în insula Capri din Italia. 

O poză devenită virală arată cum intrarea la telecabina care duce în vârf este blocată de zeci de persoane care aşteaptă să urce. Autorităţile au reacţionat imediat şi au declarat că insula Capri nu este un parc de distracţii şi nici un terminal de aeroport, ci un loc cu tradiţie şi identitate istorică.

Teodorico Boniello, președintele filialei Capri a Uniunii Naționale a Consumatorilor, a declarat pentru La Repubblica: "Sute de oameni în așteptare, haos, servicii slabe și încetinite în principal pentru locuitori, pentru cei care locuiesc și lucrează în această zonă, dar și pentru turiștii permanenți și pentru turiștii de zi înșiși, nevoiți să folosească un serviciu parțial și haotic. Trebuie să punem capăt acestei situaţii. Instituțiile naționale, care trebuie îndemnate, trebuie să intervină pentru a proteja populația rezidentă, cea care investește în teritoriu și împotriva celor care speculează și profită neglijent, în primul rând pe traseele maritime".

În acest sens autorităţile locale au cerut o lege specială pentru insula Capri care să reglementeze fluxurile, să salveze zona, să garanteze o mai mare autonomie autorităților locale, de asemenea să protejeze identitatea unei insule și istoria ei de peste o mie de ani. 

Autorităţile locale au cerut mai multă autonomie în decizii pentru a putea diminua debarcările în zone precum Stânca sirenelor, unul dintre obiectivele turistice principale ale zonei sau pentru a controla fluxul turiştilor în plin sezon estival. 

24 de primari de pe Coasta Amalfitană au semnat un acord prin care cer măsuri imediate pentru protejarea zonei considerate una dintre cele mai preţioase şi exclusiviste din Italia.

×
x close