Antena 3 CNN Externe Mistreți radioactivi s-au împerecheat cu porci în pustiul nuclear din Fukushima, pentru a crea noi specii hibride ciudate, conform unui nou studiu

Mistreți radioactivi s-au împerecheat cu porci în pustiul nuclear din Fukushima, pentru a crea noi specii hibride ciudate, conform unui nou studiu

Incidentul catastrofal al Japoniei din Fukushima din 2011 a dus la o specie unică de porc de mistreț, arată un nou studiu.

Mistreți radioactivi s-au împerecheat cu porci în pustiul nuclear din Fukushima, pentru a crea noi specii hibride ciudate, conform unui nou studiu
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    02 Iul 2021   •   23:08

Cercetătorii care investighează efectele dezastrului nuclear asupra animalelor din zonă raportează că radiațiile nu au avut efecte adverse asupra geneticii lor.

Cu toate acestea, mistreții au proliferat în zonă, după ce au fost lăsați să călătorească liber, în lipsa oamenilor.

Mistreții s-au împerechiat cu porci domestici care au scăpat din proprietățile din apropiere după ce fermierii au trebuit să fugă, creând o nouă specie hibridă.

Studiul a fost condus de Donovan Anderson, cercetător la Universitatea Fukushima din Japonia, care a luat la pas zona terenurilor din jurul reactorului nuclear Fukushima.

Pentru studiu, colegii Anderson au analizat probe de ADN din mușchii a 243 de mistreți, porci și hibrizi de mistreți-porci, preluați din abatoare locale.

Rezultatele au indicat faptul că 31 de mistreți, sau 16% din mistreți din zona evacuată, erau hibrizi.

"Arătăm dovezi ale hibridizării cu succes între porci și mistreți nativi în această zonă", spun Anderson și colegii săi.

„Recomandăm ca studiile viitoare să evalueze aptitudinea acestor hibrizi și să caracterizeze mai bine nișa lor ecologică.”

Echipa a adăugat că moștenirea genetică a porcului domestic a fost „diluată” în timp datorită reproducerii.

Deși porcii mistreți sunt radioactivi, studiul nu a legat radioactivitatea de crearea noii specii hibride.

„Faptul că porcii și mistreții s-au încrucișat nu are nimic de-a face cu radiațiile”, a spus Anderson pentru publicația MailOnline, conform DailyMail.

Un studiu anterior unde Anderson a fost coautor a indicat, de asemenea, că expunerea la radiații nu a avut efecte nocive asupra geneticii mistreților.

×
Subiecte în articol: japonia Fukushima
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close