Nou RAPORT privind zborul MH17: Avionul prăbuşit în Ucraina, doborât de proruşi cu un sistem luat de la armata ucraineană

de S.T.    |    19 Oct 2014   •   23:36
Nou RAPORT privind zborul MH17: Avionul prăbuşit în Ucraina, doborât de proruşi cu un sistem luat de la armata ucraineană

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines prăbuşit pe 17 iulie în estul Ucrainei a fost doborât de insurgenţi proruşi cu un sistem de rachete sustras de la armata ucraineană, a stabilit Serviciul german de informaţii externe (Bundesnachrichtendienst - BND), conform publicaţiei Der Spiegel.

"Vicepremierul" autoproclamatei Republici Doneţk, Andrei Purghin, a respins duminică acuzaţiile Berlinului privind implicarea separatiştilor în doborârea avionului malaysian în estul Ucrainei, apreciind că afirmaţiile Germaniei sunt "aberante", relatează agenţia Interfax, în pagina electronică.

În opinia liderului separatist, avionul malaysian a fost doborât de către militari ucraineni, iar raportul Serviciului german de informaţii externe (Bundesnachrichtendienst - BND) "nu conţine informaţii adevărate".

După o anchetă completă, Serviciul german de informaţii externe a ajuns la concluzia că avionul malaysian prăbuşit pe 17 iulie, în timp ce zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, a fost doborât de insurgenţi proruşi, cu un sistem de rachete BUK, sustras din incinta unei baze militare ucrainene.

Directorul BND, Gerhard Schindler, a prezentat concluziile anchetei în cadrul unei şedinţe a Comisiei de control din Bundestag.

În cadrul investigaţiei, experţii BND au adunat numeroase dovezi, inclusiv imagini filmate din sateliţi.

Ucraina a atribuit atacul insurgenţilor separatişti susţinuţi de Moscova, în timp ce Rusia a sugerat că avionul a fost doborât de armata ucraineană.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit pe 17 iulie în apropierea localităţii Grabovo, la 50 de kilometri de Doneţk, într-o zonă în care aveau loc confruntări între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi. Cursa MH17 zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur şi avea la bord 298 de pasageri şi membri ai echipajului. Printre victime se numără 193 de cetăţeni olandezi. Toate persoanele aflate la bord au murit.

Parteneri
x close