Antena 3 CNN Externe Noua Zeelandă comemorează un an de la cutremurul din Christchurch

Noua Zeelandă comemorează un an de la cutremurul din Christchurch

Noua Zeelandă comemorează un an de la cutremurul din Christchurch
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    22 Feb 2012   •   08:27

Noua Zeelandă a ţinut miercuri un moment de reculegere pentru comemorarea unui an de la cutremurul care a devastat centrul celui de al doilea cel mai important oraş din ţară şi în urma căruia au murit 185 de persoane, relatează AFP.

 "Data de 22 februarie va fi mereu una dintre cele mai negre zile din istoria acestei ţări mândre", a declarat premierul neozeelandez John Key.

Oraşul Christchurch, capitala insulei sudice, a fost afectat de un cutremur cu magnitudinea de 6,3 la ora locală 12.31 (1.51, ora României). Dezastrele provocate au fost de neimaginat. Aproximativ 60.000 de persoane s-au reunit miercuri la o ceremonie de comemorare în Hagley Park, la Christchurch, în prezenţa familiilor victimelor.

Guvernatorul general Jerry Mateparae a dat citire unui mesaj de condoleanţe din partea prinţului Charles al Marii Britanii şi a proiectat un mesaj video din partea secretarului de Stat american Hillary Clinton.

"Chiar şi cei care se aflau departe de voi în acea zi groaznică vă împărtăşesc suferinţa şi cunosc lupta pe care o duceţi", a declarat Hillary Clinton. "Prin această luptă, noi am putut vedea forţa şi perseverenţa populaţiei din Christchurch", a adăugat ea.

La un an de la cutremur, Christchurch întârzie să se relanseze, eforturile de reconstrucţie fiind frânate de replici şi o nehotărâre politică.

×
Subiecte în articol: cutremur Noua Zeelanda
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close