Antena 3 CNN Externe O păpuşă cu imaginea lui Snowden a fost pusă în vânzare în SUA

O păpuşă cu imaginea lui Snowden a fost pusă în vânzare în SUA

O păpuşă cu imaginea lui Snowden a fost pusă în vânzare în SUA
Sursa foto: Foto: rawstory.com
de M.Z.    |    19 Feb 2014   •   15:34
O păpuşă cu imaginea fostului consultant al Agenţiei americane de securitate (NSA) Edward Snowden a fost pusă în vânzare în Statele Unite, iar o parte din câştigurile obţinute din vânzări vor fi direcţionate către o organizaţie pentru libertatea presei, informează AFP, potrivit Mediafax.
 
Păpuşa are înălţimea de 30,5 centimetri, ochelari şi un calculator, poate purta costum, blugi sau uniformă militară şi a fost pusă în vânzare cu 99 de dolari de fabricantul ThatsMyFace.com.
 
Compania, care pune în vânzare păpuşi cu imaginea unor celebrităţi, a anunţat pe site, fără detalii suplimentare, că banii obţinuţi în urma vânzărilor vor fi direcţionaţi către Fundaţia pentru libertatea presei.
 
Edward Snowdem, care a dezvăluit presei un amplu program de interceptare a comunicaţiilor dezvoltat de NSA, s-a refugiat în Rusia, iar din luna ianuarie face parte din Consiliul de administraţie al Fundaţiei pentru libertatea presei. 
 
Păpuşa nu a fost comandată nici de fostul consultant al NSA şi nici de Fundaţie, precizează fabricantul, care a mai pus în vânzare păpuşi cu imaginea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, a unor politicieni americani sau a prinţului William şi a soţiei sale, Kate Middleton.

×
Subiecte în articol: Edward Snowden
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close