Antena 3 CNN Externe Pe patul de moarte, un japonez de 70 ani a mărturisit că este unul dintre cei mai căutați criminali ai ţării

Pe patul de moarte, un japonez de 70 ani a mărturisit că este unul dintre cei mai căutați criminali ai ţării

Un bărbat aflat pe patul de moarte a șocat Japonia, după ce a mărturisit că este un fugar căutat de 50 de ani, pentru implicarea sa în atentate cu bombă din anii 1970.

Pe patul de moarte, un japonez de 70 ani a mărturisit că este unul dintre cei mai căutați criminali ai ţării
Sursa foto: Shutterstock.com
de Georgiana Adam    |    02 Feb 2024   •   22:37

Bărbatul, acum decedat, a declarat că este Satoshi Kirishima, care ar fi fost membru al unui grup radical din anii '70 care a bombardat firme japoneze.

După un pont, poliția a mers săptămâna trecută la spitalul de lângă Tokyo pentru a-l interoga pe bărbatul în vârstă de 70 de ani. Acesta le-a spus că are cancer în fază terminală și că vrea să moară sub numele său real, Satoshi Kirishima, și a dezvăluit detalii necunoscute anterior despre atentate, a declarat poliția.

Luni, la patru zile după interogatoriu, bărbatul a murit fără ca poliția să îi confirme identitatea. Testele ADN făcute pe el și pe rude au arătat că erau compatibile, a relatat vineri Kyodo News.

Citește și: Țeapa cu "turcul și inelul de aur", luată de români în parcare: "Ți-l fac cadou" 

Poliția nu a dorit să confirme această informație, conform The Guardian.

Născut în 1954, Kirishima era student la Tokyo când s-a implicat în extremism și s-a alăturat Frontului Armat Anti-Japonez din Asia de Est, un grup militant care a comis o serie de atentate cu bombă care au vizat mari companii japoneze în anii 1970.

Opt persoane au murit și peste 160 au fost rănite în atentatul cu bombă din 1975 asupra unei clădiri a Mitsubishi Heavy Industries, care a fost atribuit grupului, notează Mediafax.

×
Subiecte în articol: japonez fugar atentat cu bomba
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close