Antena 3 CNN Externe Peskov: ”Situația din Transnistria provoacă îngrijorare” | În regiunea transnistriană a fost declarat ”cod roșu” de pericol terorist

Peskov: ”Situația din Transnistria provoacă îngrijorare” | În regiunea transnistriană a fost declarat ”cod roșu” de pericol terorist

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin, a declarat că situația din Transnistria ”provoacă îngrijorare” la Kremlin.

Peskov: ”Situația din Transnistria provoacă îngrijorare” | În regiunea transnistriană a fost declarat ”cod roșu” de pericol terorist
Sursa foto: Twitter/elenaevdokimov7
de Alexandra Ionescu    |    26 Apr 2022   •   14:45

Totodată, Peskov a clarificat că Vladimir Putin nu intenționează să o contacteze încă pe Maia Sandu, potrivit RIA Novosti.

”Singurul lucru pe care îl pot spune este că urmărim cu mare atenție cum evoluează situația. Desigur, veștile care vin de acolo provoacă îngrijorare”, a spus Peskov.

Întrebat dacă Putin are de gând să discute despre situația din Transnistria cu Maia Sandu, Peskov a răspuns că acest lucru nu este încă planificat.

Pe 26 aprilie a fost introdus în regiunea transnistreană un ”cod roșu” al amenințării teroriste. În acest sens, evenimentele de masă cu ocazia Zilei Victoriei din 9 mai au fost anulate, iar învățământul a trecut online.

De asemenea, la intrarea în regiune vor fi amenajate puncte de control pentru a-i verifica pe cei care intră.

Pe 26 aprilie a fost convocată ședința așa-numitului „Consiliu de Securitate al Transnistriei”. Membrii acestuia au decis să declare în regiune cod roșu de pericol terorist, informează postul de televiziune local TSV.

”Au fost înregistrate trei atacuri teroriste asupra obiectelor de infrastructură și instituțiile de stat ale republicii: clădirea Serviciului de securitate (MGB) din Tiraspol, unitatea militară din satul Parcani și turnurile de comunicații din apropierea localității Maiak”, se arată în comunicat.

Nivelul de pricol a fost constatat drept ”critic”. S-a decis instituirea ”codului roșu”, care prevede adoptarea unor măsuri suplimentare pentru asigurarea ”securității societății și statului”.

În ultimele 24 de ore, în regiunea transnistreană au avut loc mai multe explozii. Pe 25 aprilie, persoane neidentificate au atacat cu un aruncător de grenade sediul așa-numitei structuri de securitate din regiunea transnistreană. Nu au fost înregistrate victime sau persoane rănite.

În dimineața de 26 aprilie, așa-numitul „Minister de Interne” de la Tiraspol a anunțat că în raionul Grigoriopol s-au produs două explozii: prima la 6:40, cea de-a doua la 7:05. Deflagrațiile au avut loc pe teritoriul centrului teleradio „Maiak”. Nu au fost înregistrate victime.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, convoacă astăzi ședința Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană. Consiliul Suprem de Securitate se va întruni începând cu ora 13.00, la Președinție. După ședință, la ora 15.00, Președinta Maia Sandu va susține un briefing de presă.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close