Antena 3 Externe Phenianul AMENINŢĂ cu acţiuni "mai puternice", după testul nuclear de marţi

Phenianul AMENINŢĂ cu acţiuni "mai puternice", după testul nuclear de marţi

12 Feb 2013   •   16:52
Phenianul AMENINŢĂ cu acţiuni "mai puternice", după testul nuclear de marţi

Coreea de Nord a avertizat marţi că testul nuclear efectuat în cursul dimineţii nu este decât "o primă" etapă şi ameninţă cu acţiuni "mai puternice" dacă vor fi impuse sancţiuni împotriva sa, informează AFP.

"Ultimul test nu este decât prima acţiune pe care am desfăşurat-o, cu cea mai mare reţinere posibilă", a declarat ministrul nord-coreean al Apărării, într-un comunicat publicat de agenţia oficială KCNA.

"Dacă Statele Unite complică situaţia cu ostilitatea lor persistentă, nu vom avea altă opţiune decât să realizăm un al doilea, al treilea set de acţiuni", a adăugat ministrul, fără să precizeze la ce acţiuni se referă.

Phenianul a efectuat al treilea test nuclear, de o forţă net superioară celor precedente şi cu un focos miniaturizat, potrivit declaraţiilor, un act de sfidare la adresa comunităţii internaţionale.

Consiliul de securitate se va reuni de urgenţă marţi la ora 09.00 (16.00 ora României), pentru a examina în cel fel va reacţiona faţă de acest test, care contravine rezoluţiilor ONU.

Noi sancţiuni ar urma să fie impuse.

Programul nuclear şi balistic al Coreei de Nord a provocat de-a lungul anilor un val de sancţiuni multilaterale, impuse de ONU, sau unilaterale decise de anumite ţări, în nume propriu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close