x close

Planul UE pentru climă: Polonia şi Italia şi-ar putea folosi dreptul de veto

15 Oct 2008   •   22:47
Planul UE pentru climă: Polonia şi Italia şi-ar putea folosi dreptul de veto

Premierul Italiei, Silvio Berlusconi şi-a anunţat intenţia de a folosi dreptul de veto în ceea ce priveşte planul de acţiune european pentru lupta împotriva încălzirii globale. Potrivit AFP, şi Polonia a ameninţat miercuri că se va folosi de dreptul său de veto în privinţa planului european pe tema climei, dacă partenerii săi încearcă să forţeze încheierea unui acord până în luna decembrie a acestui an.
?Întreprinderile noastre nu sunt deloc în măsură în prezent să suporte costurile reglementării propuse?, a spus premierul italian în cadrul unei conferinţe de presă, la summitul UE de miercuri. ?Nu credem că a venit momentul de a poza în Don Quijote, de a continua singuri în condiţiile în care ţări mari producătoare de dioxid de carbon, precum Statele Unite sau China, sunt absolut împotriva unei aderări la proiectul nostru?, a adăugat Berlusconi.
Planul UE împotriva încălzirii globale este ca până la sfârşitul lunii decembrie să se ajungă la un acord politic privind o serie de măsuri pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, astfel încât în 2020 să se ajungă la o scădere globală cu 20% a emisiilor faţă de 1990.
Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

Polonia italia Silvio Berlusconi UE
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati