Antena 3 CNN Externe Platforma de tranzacționare Coinbase nu mai este disponibil pentru cetățenii ruși

Platforma de tranzacționare Coinbase nu mai este disponibil pentru cetățenii ruși

Platforma de tranzacționare Coinbase, una dintre primele din lume nu mai este disponibilă pentru cetățenii ruși.

Platforma de tranzacționare Coinbase nu mai este disponibil pentru cetățenii ruși
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    28 Feb 2022   •   09:16

Coinbase este o platformă utilizată pentru tranzacționarea a peste 50 de criptomonede, inclusiv Bitcoin. Compania are 56 de milioane de utilizatori și servește 7.000 de clienți instituționali și 115.000 de parteneri în peste 100 de țări. Pe Coinbase se tranzacționează active cu o valoare estimată de 223 miliarde de dolari, reprezentând 11,3% din cota de piață a activelor cripto.

În plus față de furnizarea unui schimb care să permită investitorilor să tranzacționeze cu ușurință criptomonede, Coinbase oferă și un portofel digital pentru ca investitorii să-și stocheze criptomonedele. Compania oferă, de asemenea, un serviciu numit Coinbase Pro, care prezintă diagrame avansate și opțiuni de tranzacționare mai complexe.

Ieri, Viceprim-ministrul Mikhailo Fedorov a declarat pe Twitter că le cere „tuturor schimburilor cripto importante să blocheze adresele utilizatorilor ruși”.

El solicitase anterior informații despre portofelele digitale asociate politicienilor ruși și bieloruși, spunând că comunitatea cripto ucraineană este gata să ofere o „recompensă generoasă” pentru oricine a oferit sfaturi.

Deși inițial nu era clar cum vor răspunde schimburile la cel mai recent apel al lui Fedorov, directorii executivi ai mai multor dintre ele și-au împărtășit public sprijinul pentru Ucraina de la invazia rusă. Duminică, un utilizator verificat de pe Twitter asociat cu Binance a postat că schimbul donează 10 milioane de dolari „pentru a ajuta criza umanitară din Ucraina”, în timp ce un afiliat, Binance Charity Foundation, a lansat un fond pentru a oferi ajutor de urgență prin intermediul cripto-finanțării participative.

CEO-ul Binance Changpeng „CZ” Zhao a spus într-o postare similară pe contul său personal că se pune accent pe furnizarea de sprijin pe teren. „Ne pasă doar de oameni”, se spune în tweet. 

Artem Afian, un avocat ucrainean care gestionează efortul de a obține informații despre conturile politicienilor, intenționează să publice o listă cu adresele politicienilor și să o împărtășească cu bursele de cripto de top. Scopul, a spus Afian, este de a marca aceste adrese drept „toxice” și de a descuraja oamenii și companiile să facă tranzacții cu ele.

„Vrem ca ei să înțeleagă că nu sunt bineveniți în Ucraina sau în criptomonede”, a spus el. 

Datele vor fi, de asemenea, partajate cu firma de analiză blockchain Chainalysis, potrivit Afian. Compania a transmis vineri pe Twitter că monitorizează dacă rușii folosesc tranzacții cripto pentru a se sustrage de la sancțiunile economice.

„În măsura în care criptomoneda poate fi folosită pentru a evita sancțiunile legate de această criză, probabil că s-ar fi întâmplat lent în ultimele câteva luni”, a declarat Caroline Malcolm, șefa de politică internațională la Chainalysis, pentru Bloomberg într-un e-mail duminică.

„Orice informații adresele relevante ale portofelului vor fi adăugate produselor noastre și disponibile imediat pentru partenerii noștri.”

Națiunile occidentale, inclusiv SUA, au convenit sâmbătă să deconecteze unele bănci rusești de la SWIFT, un sistem de mesagerie folosit pentru tranzacții între mii de bănci din întreaga lume. Mișcarea este doar cea mai recentă dintr-o serie de sancțiuni internaționale menite să izoleze Rusia de sistemul financiar global.

Aceste măsuri cresc presiunea pentru ca rușii să găsească modalități alternative de a-și muta averea, cu cripto-ul ca opțiune potențială.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close