Polonezul care a atacat trei şoferi de autocar, sub influenţa substanţelor psihotrope

de M.Z.    |    10 Mar 2014   •   20:32
Polonezul care a atacat trei şoferi de autocar, sub influenţa substanţelor psihotrope Foto: Intact Images
Turistul polonez care a atacat cu un cuţit trei şoferi de autocar şi apoi s-a sinucis ar fi fost sub influenţa unor substanţe psihotrope, spun medicii legişti de la Hunedoara, natura substanţelor urmând să fie stabilită în urma testelor de laborator, informează Mediafax.
 
"Decesul cetăţeanului polonez implicat în incidentul de ieri (duminică - n.r.) s-a datorat unei plăgi penetrante intracardiace în cadrul unui act suicidal. De asemenea, avea şi alte leziuni care sunt carecteristice pentru tatonare în cadrul actului suicidal. Noi am procedat la recoltarea şi de probe biologice pentru a se vedea dacă nu se afla sub influenţa unor eventuale substanţe psihotrope, care vor fi înaintate la Institutul Medico-Legal Timişoara pentru efectuarea de analize. Am făcut nişte teste preliminare, sunt pozitive, însă rezultatele definitive le vom putea prezenta doar după obţinerea celor oficiale de la institutul din Timişoara", a declarat şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală (SJML) Hunedoara, medicul legist Dan Mărculescu.
 
Anchetatorii aşteaptă acum rezultatele testelor pentru a finaliza dosarul. 
 
"Ceilalţi pasageri au povestit că li s-a părut la un moment dat suspect că polonezul mai umbla prin autocar, dar nu a dat impresia de o stare de preagresiune. Nu am stabilit mobilul faptei. Dacă ar fi avut o minimă conversaţie cu şoferii sau cu cineva din autocar, ne puteam forma, cel puţin, o opinie preliminară legată de atitudinea lui, de mobilul faptei, însă nu a intrat în vorbă cu nimeni", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, Mirela Negruţiu.
 
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, comisarul Bogdan Niţu, declara că, la un moment dat, în localitatea Ohaba, cetăţeanul polonez în vârstă de 30 de ani i-a atacat cu un cuţit, fără un motiv aparent, pe cei trei şoferi, provocându-le răni. Ca urmare a atacului, şoferul aflat la volan a oprit autovehiculul.
 
Polonezul a coborât apoi din autocar şi a încercat să fugă, fiind urmărit de două persoane. Ulterior, el s-a înjunghiat în stern cu cuţitul cu care i-a rănit şi pe şoferi.
 
 
 
 

Parteneri
x close