Antena 3 CNN Externe Putin a vrut să-l "spânzure de ouă" pe Saakasvili, preşedintele Georgiei

Putin a vrut să-l "spânzure de ouă" pe Saakasvili, preşedintele Georgiei

Putin a vrut să-l "spânzure de ouă" pe Saakasvili, preşedintele Georgiei
13 Noi 2008   •   18:58

Primul ministru al Rusiei, Vladimir Putin, plănuia să-l dea jos de la putere pe şeful statului georgian, Mihail Saakasvili, şi să-l "spânzure de ouă", susţine Jean-David Levitte, consilierul-şef al preşedintelui francez Nicolas Sarkozy, citat de Times Online.
Levitte a declarat că Putin i-ar fi spus acest lucru lui Sarkozy în timpul unei vizite oficiale a preşedintelui francez la Moscova, pe 12 august, vizită efectuată în vederea obţinerii unui acord de încetare a conflictului dintre Rusia şi Georgia. Aflat, în prezent, la Paris, preşedintele Saakasvili a "râs nervos" după ce a auzit ameninţările premierului rus, joi dimineaţă, la un post de radio francez. Potrivit sursei citate, liderul georgian susţine că ştia, parţial, despre acest schimb de replici.
Jean-David Levitte a mai declarat că Sarkozy ar fi ştiut, din rapoartele serviciilor de informaţii, că armata rusă urma să-l răstoarne de la putere pe Saakasvili şi să instaleze un guvern "marionetă". Liderul francez i-ar fi spus lui Putin că "lumea nu va accepta acest lucru".
"Îl voi spânzura pe Saakasvili de ouă", a replicat Putin.
Sarkozy: "Să-l spânzuri?"
Putin: "De ce nu? Americanii l-au spânzurat pe Saddam Hussein"
Sarkozy: "E adevărat, dar vrei să sfârşeşti precum (preşedintele) Bush?"
Putin: "Bine zis"
Schimbul de replici dintre cei doi oficiali a fost făcut public înainte de întâlnirea de joi, de la Paris, dintre preşedintele Sarkozy şi liderul georgian Mihail Saakasvili, precum şi de summit-ul UE-Rusia, de vineri, de la Nisa, la care participă preşedintele Rusiei, Dimitri Medvedev.
Echipa lui Sarkozy susţine că acesta a fost momentul decisiv în care preşedintele francez i-a determinat pe Medvedev si pe Putin să-şi convingă comandanţii militari să renunţe la planurile de invadare completă a Georgiei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close