Antena 3 CNN Externe Putin: Era gazelor ieftine se apropie de final

Putin: Era gazelor ieftine se apropie de final

Putin: Era gazelor ieftine se apropie de final
23 Dec 2008   •   21:20

Era gazului ieftin se apropie de sfârşit, le-a spus Vladimir Putin miniştrilor din principalele ţări exportatoare de petrol. Putin a precizat că din cauza creşterii costurilor de extragere a gazului "era energiei ieftine, a gazului ieftin se apropie bineînţeles de final".
Reprezentanţii a 12 state exportatoare de gaze naturale s-au reunit, marţi, la Moscova, pentru a crea o organizaţie internaţională în acest domeniu, similară cu OPEC (Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol). Au fost însă lansate asigurări către ţările consumatoare din Occident că nu se va încerca controlarea preţurilor şi securitatea livrărilor.
16 state vor face parte din acest "OPEC al gazelor", care va funcţiona sub denumirea Forumul Ţărilor Exportatoare de Gaze (Gas Exporting Countries Forum - GECF). Printre ţările membre se vor număra Algeria, Iran, Qatar, Venezuela, Indonezia şi Nigeria. "O nouă organizaţie s-a născut astăzi", a declarat Sergei Shmatko, ministrul rus al Energiei.
Reuniunea a fost prezidată de primul ministru al Rusiei, Vladimir Putin, cu sprijinul preşedintelui rus, Dimitri Medvedev, care a găzduit şi o cină la Kremlin după eveniment.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close