Antena 3 CNN Externe Război în Ucraina, ziua 337. Joe Biden ia în calcul să marcheze un an de război al Rusiei în Ucraina printr-o vizită în Europa

Război în Ucraina, ziua 337. Joe Biden ia în calcul să marcheze un an de război al Rusiei în Ucraina printr-o vizită în Europa

Război în Ucraina, ziua 337. Alerte de raid aerian au fost emise joi dimineață în cea mai mare parte a Ucrainei, autoritățile regionale fiind avertizate de un posibil atac cu rachete.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Ian 2023   •   19:01

Cele mai importante evenimente din ultimele ore:

  • "Efectul tancurilor Leopard 2 și Abrams în Ucraina ar putea fi diminuat, dacă sunt trimise în tranșe de 15 - 20", spune contraamiralul (r) Constantin Ciorobea
  • SUA desemnează grupul Wagner drept organizație criminală transnațională și-i blochează activele
  • 11 morți în Ucraina, în urma bombardamentelor de joi
  • Președintele SUA intenționează să vină în Europa la un an de la începerea războiului din Ucraina
  • Ministrul francez de Externe a vizitat Odesa imediat după bombardamentele ruse
  • Kremlinul îi dă replica lui Zelenski, după ce președintele ucrainean a afirmat că "Putin e un nimeni"
  • Zelenski, întrebat de discuții de pace cu Rusia: "Pentru mine, Putin e un nimeni!"
  • Tancurile germane Leopard 2 ajung în Ucraina la finele lunii martie, cel târziu, spune ministrul Apărării de la Berlin
  • Nici tancurile americane Abrams promise Kievului de SUA nu ajung mai devreme de câteva luni
  • Rușii au bombardat Odesa după ce capitala regională a intrat în patrimoniul mondial UNESCO 
  • Statul Major al Ucrainei: Rusia se pregătește pentru al doilea val de mobilizări la sfârșitul lunii februarie
  • Forțele aeriene ucrainene se așteaptă la peste 30 de rachete lansate de ruși
  • Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât mai multe rachete rusești, joi dimineață
  • O ţară europeană s-a oferit să trimită bombe cu dispersie Ucrainei
  • Centrul istoric al orașului ucrainean Odesa a fost desemnat de către agenția culturală a Națiunilor Unite drept sit al Patrimoniului Mondial în pericol
  • Joe Biden anunță că SUA trimit tancuri Abrams în Ucraina
  • După tancurile Leopard 2, Kievul cere aliaților avioane de luptă
  • Tancurile din Germania pentru Ucraina, operaționale abia peste trei luni
  • Radu Tudor: "Prin decizia de astăzi, Germania se scutură de acuzațiile privind jocurile necurate cu Rusia"
  • Propagandistul rus Soloviov, în criză de nervi după decizia de a trimite în Ucraina tancuri Leopard 2

Update 20:30 Cel puţin 11 persoane au fost ucise, iar altele au fost rănite în urma bombardamentelor efectuate joi de armata rusă în mai multe regiuni din Ucraina, conform bilanţului centralizat anunţat de autorităţile de la Kiev.

Atacurile armatei ruse au vizat 11 regiuni din Ucraina, conform Serviciului ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă, citat de agenţia Reuters.

Bilanţul atacurilor cu rachete şi drone este de 11 morţi şi 11 răniţi. Cel puţin 35 de clădiri au suferit daune semnificative.

Armata ucraineană a comunicat că a doborât 24 de drone militare, inclusiv 15 în zona capitalei Kiev, precum şi 47 dintre cele 55 de rachete ruse.

Rusia a părut să intensifice atacurile la o zi după ce Statele Unite, Germania şi alte ţări au anunţat un acord privind livrarea de tancuri avansate Ucrainei.

Update 19:41 Moscova face strategii cu care să combată ajutorul militar anunțat de Germania și SUA sub forma tancurilor Leopard 2 și M1 Abrams.

Tancurile promise de Germania, 14 la număr, ar urma să ajungă în dotarea trupelor Kievului la finele lui martie, cel târziu, spune ministrul german al Apărării, Boris Pistorius.

Cele 31 de tancuri M1 Abrams, al căror transfer a fost anunțat de președintele SUA, Joe Biden, într-un discurs în direct de la Casa Albă, au, și ele, nevoie de câteva luni pentru a ajunge în Ucraina.

Perioada include timpul necesar instruirii ucrainenilor pe aceste care de luptă.

"Calitativ, tancurile Leopard 2, Abrams și Challenger - ultimele, promise de britanici - sunt mult superioare tancurilor din Federația Rusă. Într-un număr suficient pentru a asigura condițiile realizării unei ofensive, aceste tancuri pot reprezenta o soluție (...) Pe de altă parte, se pare că vor fi trimise câte 15 - 20 de tancuri. Nu se vor trimite toate odată și atunci, probabil, ucrainienii vor fi tentați să le introducă în luptă (imediat), pentru că nevoia este mare. Iar efectul pe care îl pot produce 150 de tancuri - numărul total estimat a fi trimis de aliați - va fi diminuat, pentru că o parte dintre aceste tancuri vor fi lovite pe timpul luptei", a spus Constantin Ciorobea, contraamiral în rezervă, la News Hour With CNN.

Update 18:41 Statele Unite ale Americii au desemnat oficial, joi, compania paramilitară rusă Wagner drept "organizaţie criminală transnaţională" şi i-au blocat activele acesteia din SUA, pentru participarea în războiul din Ucraina.

Decizia se înscrie în acţiunile Departamentului Trezoreriei SUA de a limita capacităţile de război ale Rusiei.

"Personalul Wagner s-a angajat în activităţi criminale grave, inclusiv execuţii în masă, violuri, răpiri de minori şi abuz fizic în Republica Centrafricană şi Mali", a notat Trezoreria SUA.

Sunt vizate de noile sancţiuni şi alte entităţi pe care Washingtonul le acuză că susţin operaţiunile militare ale grupului Wagner.

Între acestea, compania Terra Tech cu sediul în Rusia şi Institutul de ştiinţe spaţiale şi cercetări tehnologice Changsha Tianyi cu sediul în China, precum şi entităţi şi indivizi având legături cu complexul industrial militar rus.

"Sancţiunile extinse impuse astăzi grupului Wagner, precum şi noile sancţiuni impuse asociaţilor acestora şi altor companii ce susţin complexul militar rus vor scădea în şi mai mare măsură capacitatea (preşedintelui rus Vladimir) Putin de a înarma şi echipa maşinăria sa de război", a afirmat într-un comunicat secretarul american al Finanţelor, Janet Yellen.

Săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt pentru securitate naţională al Casei Albe, John Kirby, a afirmat că preşedintele rus Vladimir Putin recurge în tot mai mare măsură la Wagner pentru sprijin militar, ceea ce creează tensiuni la Moscova.

"Vedem indicaţii, inclusiv de la serviciile de informaţii, că tensiunile dintre Wagner şi Ministerul rus al Apărării cresc. (...) Wagner devine un centru de putere rival armatei ruse şi altor ministere din Rusia", a spus Kirby.

SUA estimează că Wagner are în prezent circa 50.000 de oameni în Ucraina, inclusiv 40.000 de condamnaţi recrutaţi din penitenciare ruse. 

Update 18:01 Unsprezece persoane au fost ucise în Ucraina, în ultimul val de atacuri aeriene lansate de Rusia, care a folosit drone de atac și rachete.

Potrivit serviciilor de urgență naționale, pe lângă cei 11 oameni uciși pe, alți 11 au fost răniți.

Bombardamentele au provocat distrugeri în 11 regiuni din țară, a spus Oleksandr Horunjîi, purtător de cuvânt al instituției menționate, citat de CNN.

Oficialul ucrainean a mai arătat că atacurile ruse au avariat 35 de clădiri și au provocat mai multe incendii.

"Cele mai multe distrugeri au fost provocate locuințelor din regiunea Kiev. Am conectat 88 de generatoare electrice pentru a furnizat
 electricitate spitalelor și altor instituții sociale", a detaliat el.

Update 17:45 Președintele american ar putea vizita Europa în luna februarie.

Surse din administrația de la Washington, citate de NBC, spun că Biden ia în calcul o astfel de vizită, la un an de când Rusia a invadat Ucraina, relatează Antena 3 CNN.

De atunci, SUA au reușit să constituie o coaliție de națiuni în sprijinul țării invadate și au acordat până în prezent Kievului asistență militară de miliarde de dolari.

O posibilă destinație pentru liderul de la Casa Albă ar fi Polonia, unde, de altfel, Biden a mai fost în vizită, de la începutul războiului, menționează sursa citată.

Polonia, un aliat cheie al NATO, găzduiește în prezent mii de soldați americani și servește drept centru pentru transferurile de arme din Occident către Ucraina.

Surse oficiale citate de CNN arată că este foarte puțin probabil ca Biden să călătorească în Ucraina în cadrul vizitei pe continentul european, având în vedere problemele de securitate.

Update 15:51 Președinția rusă a reacționat după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că nu este interesat să se întâlnească sau să discute despre pace cu Vladimir Putin.

Zelenski "nu este pe măsura" lui Putin, a transmis, joi, purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov.

"Știm cu ce promisiuni a fost ales Zelenski președinte. Nu este deloc greu să ne amintim de ele și să le reamintim alegătorilor care l-au votat în Ucraina. (Zelenski) nu a rezolvat problema Donbas-ului, nu a îndeplinit acordurile de la Minsk și în plus, după cum s-a dovedit, nu avea de gând să le îndeplinească. Se pregătea de război. Prin urmare, ca să spunem așa, el a încetat de mult să mai fie un posibil oponent pentru Putin", a comentat Peskov.

Update 14:51 Rusia a lansat 55 de rachete asupra Ucrainei, joi dimineață, într-un val de atacuri la câteva ore după ce aliații Kievlui s-au angajat să trimită forțelor de apărare tancuri Leopard 2 și Abrams.

Premierul ucrainean Denis Șmîhal a spus că tirurile rusești au vizat facilitățile energetice ale țării și că unele substații electrice au fost lovite.

"Țintele principale au fost instalațiile energetice, pentru a-i priva pe ucraineni de electricitate și căldură. Majoritatea rachetelor și a dronelor au fost interceptate de forțele de apărare. Din păcate, au fost lovituri la substații electrice. Cu toate acestea, situația din rețeaua electrică rămâne sub control iar specialiștii fac totul pentru a asigura alimentarea cu energie", a scris Șmîhal pe Telegram.

Ucraina a anunțat că a doborât 47 de rachete de croazieră, inclusiv 20 deasupra capitalei, potrivit generalului Valeri Zalujnîi, comandantul Forțelor Armate ucrainene, citat de CNN.

Rachetele au fost lansate de pe avioane de război și nave rusești în Marea Neagră, a adăugat Zalujnîi.

Update 14:29 Ministrul francez de Externe, Catherine Colonna, a efectuat, joi, o deplasare neanunţată în prealabil oraşul ucrainean Odesa.

Colonna are aici o întrevedere cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, înaintea unor vizite oficiale în Republica Moldova şi în România.

Cei doi oficiali guvernamentali au pe agendă vizitarea unui centru care găzduieşte refugiaţi de război din regiunea Herson.

Ministrul francez a ajuns în Odesa imediat după o serie de bombardamente efectuate de armata rusă.

"Sunt la Odesa pentru a marca susţinerea Franţei pentru suveranitatea Ucrainei", a declarat Catherine Colonna într-un mesaj postat pe Twitter.

Din Ucraina, Colonna se va deplasa în Republica Moldova, unde se va întâlni la Chişinău cu preşedintele Maia Sandu.

Vineri, ea va efectua o vizită oficială în România, unde va avea o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis şi va vizita trupele franceze.

Update 14:01 Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că nu îl interesează să se întâlnească pentru discuții de pace cu omologul rus, Vladimir Putin.

Zelenski a fost întrebat dacă războiul din Ucraina ar putea fi încheiat prin discuții cu Putin.

"Nu mă interesează nici să mă întâlnesc, nici să discut cu Putin", a răspuns el, conform CNN, care citează postul TV britanic Sky News.

"După invazia în Ucraina, Putin este un nimeni pentru mine", a adăugat el, fiind întrebat dacă e prea târziu pentru negocieri de pace.

Președintele ucrainean a mai afirmat că sunt mai multe victime în tabăra rusă, pe front, decât în cea ucraineană.

"Ei pierd un număr uriaș de oameni, dar nu le pasă. Ei nu-și numără oamenii. Este un fapt. Noi le numărăm oamenii", a susținut el.

Update 13:30 Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a indicat momentul aproximativ al trimiterii de tancuri Leopard 2 în Ucraina.

"Vom trimite tancurile Leopard cel mai târziu la sfârșitul lunii martie. Nu este prea târziu", a spus Pistorius (foto) vineri, în timpul vizitei la o tabără de antrenament a armatei germane la Altengrabow.

Berlinul a acceptat să trimită Kievului 14 Leopard 2 din rezervele armatei germane.

Alte state au anunțat, la rândul lor, că trimit Ucrainei tancuri Leopard 2 iar președintele american Joe Biden a confirmat așteptările, joi seara, și a spus că SUA trimit 31 de tancuri Abrams pentru a ajuta forțele Kievului să reziste în fața trupelor Moscovei.

Joi, Pistorius a fost întrebat de ce Germaniei i-a luat atât de mult timp să ia decizia în privința tancurilor Leopard 2 pentru Ucraina.

"Nu am ezitat. Am negociat cu aliații, am vorbit cu partenerii și prietenii noștri în legătură cu cel mai bun lucru care trebuie făcut, iar asta cere timp. Nu e genul de cumpărături pe care le faci pe un site sau o simplă operațiune de a expedia ceva, cuiva. Este o problemă de război, este o problemă de încredere și o problemă de alianță", a explicat Boris Pistorius.

Casa Albă a comunicat, la rândul său, că operațiunea de livrare a tancurilor americane Abrams în Ucraina, inclusiv antrenamentele militarilor ucraineni, va dura câteva luni.

Update 12:30 Regiunea ucraineană Odesa a fost lovită de rachete rusești la mai puțin de 24 de ore după ce capitala regională a fost plasată pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Valul de lovituri aeriene au avariat infrastructura energetică a acestei regiuni sudice, provocând întreruperi majore ale alimentării cu electricitate, a spus guvernatorul Maksim Marcenko.

"Au fost lovituri care au provocat avarii mai multor facilități ale infrastructurii energetice în Odesa și în alte regiuni ale țării", a scris Marcenko pe Telegram.

Aceste atacuri au loc după ce centrul istoric al capitalei regionale a fost adăugat listei patrimoniului mondial de către Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură, UNESCO.

"Este răspunsul lui Putin la înscrierea Odesei pe lista cu locații în pericol ale patrimoniului mondial ", a spus ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba.

Peste 30 de rachete au fost lansate de armata rusă asupra Ucrainei, joi dimineață, acest val fiind precedat de atacuri cu drone.

Forțele Kievului au anunțat că au doborât două duzini de drone rusești.

Lovituri cu rachete au fost semnalate în Kiev și în regiunile Vinnîțea și Odesa.

Update 11:15 O primă explozie a avut loc la Kiev în jurul orei 10. Primarul Kievului a anunţat că a fost lovită o clădire nerezidenţială şi că ar exista un mort şi doi răniţi. 

Update 10:30 Statul Major al Ucrainei a declarat joi că Rusia se pregătește pentru un al doilea val de mobilizare în Crimeea, potrivit Meduza.

Potrivit armatei ucrainene, toate instituțiile publice și private din peninsulă sunt obligate să depună liste cu angajații care urmează să fie scutiți până pe 29 ianuarie, în timp ce noua convocare este programată să înceapă la sfârșitul lunii februarie.

Update 09:45 Purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene a spus că sunt așteptate în jur de 30 de rachete. „În total, sunt așteptate peste 30 de rachete, care sunt deja lansate în mai multe zone. El a adăugat că dimineața aproximativ șase avioane Tu-95 au decolat și au tras rachete”, a spus el, potrivt The Guardian.

Două rachete au fost reperate pe teritoriul regiunii Mykolaiv, a declarat guvernatorul acesteia, Vitaly Kim, în aplicația de mesagerie Telegram. „Rachete zboară în interiorul teritoriului Ucrainei. Cel puțin două la nord-vest prin regiunea Mykolaiv”, a spus el.

„Primele rachete rusești au fost doborâte”, a declarat Andriy Yermak, șeful biroului președintelui. Maksym Kozytskyi, guvernatorul Liovului, i-a îndemnat pe locuitori să se adăpostească și i-a avertizat să publice informații despre cea mai recentă alertă aeriană pe internet.

Într-o postare pe aplicația de mesagerie Telegram, Kozytskyi scrie: Rachete în regiunea vecină. Ei se mișcă în direcția noastră. Stai la adapost. Nu filmați și nu postați nimic pe internet. Dacă vedeți o aeronavă suspectă, raportați-o forțelor de apărare aeriană folosind chatbot-ul de telegramă „Ceva zboară”.

Autoritatea orașului Kiev a raportat că 15 rachete de croazieră care se îndreptau în direcția capitalei Ucrainei au fost doborâte de apărarea antiaeriană, potrivit Suspilne, postul de stat al Ucrainei. De asemenea, a raportat că unii locuitori din Odesa spun că au pierdut alimentarea cu apă.

Update 08:30 Noi alerte de raid aerian au fost emise joi dimineață în cea mai mare parte a țării, autoritățile regionale fiind avertizate de un posibil atac cu rachete.

Locuitorii din Kiev, Jitomir, Mikolaiv au fost îndemnați să se îndrepte către adăposturi, potrivit oficialilor ucraineni, citați de The Guardian. Guvernatorul regiunii Odesa Maksym Marchenko a avertizat şi el joi că Rusia se pregătește să lanseze un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei.

Administrația militară a orașului Kiev a raportat că 15 drone Shahed de fabricație iraniană au fost doborâte de apărarea aeriană a Ucrainei deasupra orașului în noaptea spre 26 ianuarie.

Din primele informații, nu s-au înregistrat pagube sau victime.

Rusia a lansat un nou atac asupra Ucrainei cu drone la sfârşitul zilei de 25 ianuarie.

Update 08:00 O ţară europeană s-a oferit să trimită bombe cu dispersie Ucrainei, afirmând că aceste arme controversate, a căror utilizare de către Rusia a fost criticată, ar putea fi utile pe câmpul de luptă, a declarat miercuri un oficial, transmite joi AFP.

Acest oficial dintr-o ţară europeană, care nu a dorit să fie identificat după nume sau ţara de origine, a spus că guvernul său a aprobat livrarea şi că urmăreşte aprobarea Germaniei, care a fost implicată în producţia muniţiilor.

Bombele cu dispersie (BASM) sunt alcătuite dintr-un container, asemănător unui obuz, care conţine proiectile explozive de dimensiuni mai mici, numite submuniţii. Cu o precizie foarte redusă, ele pot lovi foarte mulţi civili.

Utilizarea şi transferul lor sunt interzise de Convenţia de la Oslo din 2008, semnată de o mare parte a ţărilor occidentale. Rusia nu a semnat acest tratat, iar ONU a fost alarmată de utilizarea de către forţele ruse a acestor arme în zone populate încă de la începutul invadării Ucrainei anul trecut, potrivit Agerpres.

Update 07:30 Centrul istoric al orașului ucrainean Odesa a fost desemnat de către agenția culturală a Națiunilor Unite drept sit al Patrimoniului Mondial în pericol, în ciuda opoziției Rusiei, scrie BBC.

Unesco a declarat că decizia sa a recunoscut "valoarea universală excepțională" a orașului.

Rusia a criticat această decizie, afirmând că este "motivată politic".

Cunoscută drept perla Mării Negre, Odesa a fost bombardată de mai multe ori de când Rusia a invadat Ucraina.

Anul trecut, locuitorii s-au grăbit să protejeze monumentele și clădirile orașului, acoperindu-le cu saci de nisip.

Vorbind după vot, directorul general al UNESCO, Audrey Azoulay, a declarat că desemnarea orașului ca sit al Patrimoniului Mondial a fost un pas important.

"A existat în primul rând un aspect simbolic, care este acela de a spune că acest oraș aparține patrimoniului mondial, ne privește pe toți, îl vedem cu toții și îi recunoaștem istoria și contribuția la patrimoniu", a spus ea. "Acesta este deja un aspect simbolic important."

Azoulay a declarat că decizia a însemnat, de asemenea, că toți membrii convenției, inclusiv Rusia, vor avea obligația de a "nu aduce distrugeri deliberate" la situl patrimoniului mondial.

Părți din Odesa au fost, de asemenea, adăugate pe lista Patrimoniului Mondial în pericol, ceea ce, potrivit Unesco, oferă orașului acces la asistență tehnică și financiară, "pe care Ucraina o poate solicita pentru a asigura protecția bunului și, dacă este necesar, pentru a ajuta la reabilitarea acestuia".

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat decizia, declarându-se "recunoscător partenerilor care ajută la protejarea perlei noastre de atacurile invadatorilor ruși".

Rusia, care a încercat în repetate rânduri să amâne votul, a acuzat la rândul său Ucraina că își "distruge" propriile monumente.

Ministerul de Externe de la Moscova a acuzat, de asemenea, Ucraina că a prezentat un dosar de candidatură slab și a afirmat că votul a fost luat "sub presiunea Occidentului", și că "nu a ținut cont de regulile de procedură".

Alte șapte situri din Ucraina au fost adăugate pe lista Patrimoniului Mondial al Unesco, inclusiv Catedrala Sfânta Sofia din capitala Kiev și centrul istoric al orașului Lviv din vestul țării.

*

”Decizia va fi anunţată în următoarele zile", a afirmat Sébastien Lecornu în cursul unei emisiuni a postului de televiziune France 5.

"Realitatea este că ucrainenii au formulat şi alte solicitări în afară de tancurile Leclerc, sunt şi alte aşteptări", a subliniat Sébastien Lecornu. Întrebat dacă Franţa ar putea furniza şi alte capabilităţi militare, Sébastien Lecornu a confirmat că există această posibilitate.

Statele Unite au anunţat miercuri că vor livra Ucrainei 31 de tancuri M1 Abrams, în cadrul unui aranjament cu Germania, care va furniza 14 tancuri Leopard 2 şi va autoriza transferul de vehicule blindate de fabricaţie germană de către alte state europene. Preşedintele SUA, Joseph Biden, a afirmat că oferirea de asistenţă militară Ucrainei, inclusiv prin furnizarea de tancuri ultramoderne, nu constituie o "ameninţare ofensivă" la adresa Rusiei. Biden a discutat, miercuri, cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, cu premierul Italiei, Giorgia Meloni, şi cu premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, despre coordonarea acţiunilor pentru susţinerea militară a Ucrainei.

Cancelarul Olaf Scholz a confirmat decizia de a furniza Ucrainei tancuri Leopard, dar a reafirmat că, deşi va continua să ofere asistenţă militară Ucrainei, nu vrea ajungerea la un război între Rusia şi Alianţa Nord-Atlantică. "Am luat toate deciziile prin cooperare strânsă cu aliaţii noştri. Vom continua în acelaşi mod. Germania va continua să ofere sprijin Ucrainei, dar va încerca să evite o escaladare spre un conflict militar între Rusia şi NATO", a subliniat Scholz.

Surse citate de publicaţia Der Spiegel afirmă că Germania şi alte naţiuni europene analizează posibilitatea de a furniza împreună Ucrainei două batalioane de tancuri Leopard 2, adică în total 80 de vehicule blindate.

Război în Ucraina, 25 ianuarie | SUA trimit în Ucraina 31 de tancuri M1 Abrams | Decizia, oficializată după ce Germania a anunțat că trimite Kievului tancuri Leopard 2

Război în Ucraina, 24 ianuarie | Germania va trimite un număr redus de tancuri Leopard în Ucraina

Război în Ucraina, 23 ianuarie | Rusia susţine că Occidentul a blocat negocierile cu Ucraina

Război în Ucraina, 22 ianuarie | Rusia se teme că Moscova va fi atacată. Rachete antiaeriene, așezate pe clădiri

Război în Ucraina, 21 ianuarie | Volodimir Zelenski, cu ochii în lacrimi la slujba de comemorare a oficialilor morţi în accidentul de elicopter

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Klaus Iohannis
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close