Antena 3 CNN Externe Ria Novosti: Preşedintele Băsescu vrea să distrugă statalitatea Republicii Moldova

Ria Novosti: Preşedintele Băsescu vrea să distrugă statalitatea Republicii Moldova

Ria Novosti: Preşedintele Băsescu vrea să distrugă statalitatea Republicii Moldova
Sursa foto: Traian Basescu
19 Mai 2009   •   13:18

Infantilismul este una din trăsăturile caracteristice preşedintelui român, Traian Băsescu. Asta susţine Vladimir Novosadiuk, şeful reprezentanţei agentiei RIA Novosti la Chişinău.

Într-un articol dur la adresa preşedintelui român, jurnalistul spune că Băsescu "a şocat comunitatea europeană şi pe vecinii lui moldoveni cu o nouă perlă", făcând referire la declaraţiile preşedintelui de la Piatra Neamţ.

Şeful statului român a spus că semnarea unui tratat frontialier cu Moldova l-ar transforma "în partenerul lui Ribbentrop şi Molotov?.

Jurnalistul rus aminteşte că declaraţia lui Băsescu vine în contextul cererii de anulare a Tratatului care a stabilit graniţa dintre Moldova şi România.

În articolul său, Novosadiuk atinge şi un subiect mai delicat: presupusele revendicări teritoriale ale României îndreptate către Ucraina. "Băsescu îşi îndreaptă privirea de gospodar şi asupra unor teritorii ale Ucrainei, iar Kievului nu i-a placut acest lucru deloc".

Evenimentele violente de la Chişinău, din 7 aprilie, au constituit o altă temă a articolului. Novosadiuk aminteşte de tineriicare au vandalizat clădirea Parlamentului şi care strigau lozinci româneşti. Este amintit şi episodul cu arborarea drapelului românesc pe clădirea Parlamentului.

Jurnalistul rus face referire şi la un aşa-zis plan al preşedintelui Băsescu de a distruge statalitatea moldovenească şi de a crea o Românie mai întinsă, prin alipirea Moldovei, a Bucovinei de Nord şi a câtorva teritorii din regiunea Odessa.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Republica Moldova
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close