Antena 3 CNN Externe Se subţiază rândurile comuniştilor: Un deputat în Parlamentul de la Chişinău vrea să părăsească PCRM

Se subţiază rândurile comuniştilor: Un deputat în Parlamentul de la Chişinău vrea să părăsească PCRM

Se subţiază rândurile comuniştilor: Un deputat în Parlamentul de la Chişinău vrea să părăsească PCRM
Sursa foto: Vladimir Turcan
08 Dec 2009   •   14:55

Vladimir Ţurcan, deputat în Parlamentul de la Chişinău din partea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, a declarat că intenţionează să părăsească partidul. Asta după ce, luni, PCRM a boicotat alegerea lui Marian Lupu în funcţia de preşedinte, informează Evenimentul Zilei.


"Mă gândesc la acest lucru şi voi face un anunţ în acest sens în timpul cel mai apropiat", a declarat Ţurcan. "Am luat această decizie dat fiind că părerea mea a fost ignorată de mai multe ori de membrii partidului, iar decizia Comitetului Central al PCRM a fost picătura care a umplut paharul", a mai precizat deputatul.

Deputaţii Partidului Comuniştilor (PCRM) nu au participat, luni, la alegerea preşedintelui Republicii Moldova, aşa cum anunţaseră. Marian Lupu este singurul candidat înscris în cursa prezidenţială. El are nevoie de voturile a cel puţin opt deputaţi comunişti pentru a fi ales.

Potrivit legii din Republica Moldova, preşedintele interimar va fi nevoit să dizolve Parlamentul şi să organizeze alegeri anticipate. Întrucât legea nu permite dizolvarea Parlamentului de două ori în acelaşi an, alegerile anticipate ar putea avea loc cel mai devreme în anul 2010.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: comunisti Republica Moldova
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close