Antena 3 CNN Externe Primul soldat căzut în noul război planificat de Rusia în Ucraina

Primul soldat căzut în noul război planificat de Rusia în Ucraina

Armata ucraineană a anunțat că un soldat a fost ucis în bombardamentele lansate sâmbătă dimineața de separatiștii pro-ruși în estul Ucrainei, unde violențele din această săptămână au stârnit îngrijorarea că ar putea fi declanșatorul unei acțiuni militare rusești.

Primul soldat căzut în noul război planificat de Rusia în Ucraina
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Feb 2022   •   11:20

Soldatul ucrainean este prima victimă umană de la accentuarea violențelor între Kiev și insurgenții pro-ruși în zona liniei de contact, fenomen care a culminat, joi, cu bombardarea grădiniței din Stanița-Luganska, pentru care cele două părți se acuză reciproc.

"Ca urmare a unui atac cu obuze, un soldat ucrainean a fost rănit mortal de schije", a indicat comandamentul militar ucrainean pentru zonele de est.

Armata ucraineană a mai precizat pe pagina sa de Facebook că a înregistrat 19 încălcări ale încetării focului de către separatiști, de la începutul zilei, comparativ cu 66 de cazuri în ultimele 24 de ore.

Separatiștii au deschis focul asupra a peste 20 de așezări, folosind artileria grea, care a fost interzisă de acordurile de la Minsk, ce vizează să pună capăt conflictului de 8 ani, a precizat armata, potrivit Reuters.

Incidentele peste linia care desparte forțele guvernamentale și separatiști au crescut brusc în această săptămână, guvernul ucrainean denunțând "provocările" pro-rușilor și dezmințind în mod repetat că ar plănui o ofensivă asupra acestora.

Vineri, liderii politici din așa-numitele republici populare Donețk și Lugansk au anunțat că evacuează populația civilă de teama riscurilor unui atac al Kievului iar sâmbătă au decretat mobilizarea generală.

×
Subiecte în articol: Ucraina soldat ucis separatisti
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close