Antena 3 CNN Externe SUA îi cer lui Voronin ?să analizeze? felul în care au fost trataţi protestatarii din aprilie

SUA îi cer lui Voronin ?să analizeze? felul în care au fost trataţi protestatarii din aprilie

SUA îi cer lui Voronin ?să analizeze? felul în care au fost trataţi protestatarii din aprilie
Sursa foto: Voronin si Hillary
02 Iun 2009   •   17:26

La aproape două luni de la incidentele din Republica Moldova, SUA reacţionează. Hillary Clinton a trimis un mesaj preşedintelui Voronin prin care îi solicită să analizeze modul în care au fost tratate personele reţinute în urma violenţelor din aprilie.

?Noi, în SUA, împărtăşim viziunile dumneavoastră referitoare la o Moldovă democratică şi integră, protejată în limitele frontierelor recunoscute la nivel internaţional?, a scris secretarul de stat american.

?SUA condamnă violenţele ce au avut loc în zilele imediat următoare alegerilor legislative?, a mai scris Hillary Clinton în scrisoare.

Potrivit mesajului trimis de Secretarul de Stat american, ?Guvernul Republicii Moldova ar trebui să analizeze atât îngrijorările care au apărut cu privire la desfăşurarea alegerilor, cât şi modul în care au fost tratate persoanele reţinute, jurnaliştii şi reprezentanţii societăţii civile?.

?O explicaţie completă va consolida încrederea în instituţiile democratice ale Moldovei?, concluzionează Hillary Clinton.

Mesajul SUA a fost publicat, luni, pe site-ul preşedinţiei Republicii Moldova.

Tot luni, a fost făcut public faptul că Zinaida Greceanîi ar putea să nu mai candideze la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Asta după ce Vladimir Voronin a văzut în presă datele din foaia matricolă a acesteia. Potrivit unor surse din Partidul Comuniştilor de la Chişinău, nemulţumirile lui Voronin faţă de notele lui Grecianîi ar putea determina propunerea altor candidaturi pentru funcţia de preşedinte.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Republica Moldova Hillary Clinton
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close