Antena 3 CNN Externe Tone de droguri ascunse în saci cu orez, destinate Europei, au fost confiscate de polițiștii din Paraguay

Tone de droguri ascunse în saci cu orez, destinate Europei, au fost confiscate de polițiștii din Paraguay

Poliţia din Paraguay a descoperit și a confiscat peste trei tone de droguri ascunse în saci cu orez, destinate transportului către Europa.

Tone de droguri ascunse în saci cu orez, destinate Europei, au fost confiscate de polițiștii din Paraguay
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Oct 2023   •   10:09

Descoperirea a fost făcută de polițiștii din Paraguay, care au găsit peste trei tone de cocaină ascunse în saci cu orez, transmite AFP.

Drogurile plecau din America de Sud spre Europa, iar transportul a fost evaluat la 1,4 miliarde de dolari.

Consumul de droguri a crescut considerabil în Europa, semnale îngrijorătoare fiind descoperite, în timpul unui studiu, în Belgia, Spania, Portugalia şi Ţările de Jos. 

Studiul, cel mai amplu realizat până în prezent de Centrul European de Monitorizare a Drogurilor şi a Dependenţei de Droguri (EMCDDA), a analizat zilnic apele reziduale din staţiile de epurare care deservesc aproximativ 54 de milioane persoane, din 104 oraşe europene. 

Citește și: Un elev din Prahova, cu media 1,97, recompensat cu bursă pentru merite deosebite la învățătură

Au fost analizate probe colectate pe o perioadă de o săptămână între martie şi aprilie anul trecut pentru urme de cocaină, amfetamină, metamfetamină, MDMA/ecstasy, ketamină şi canabis, şi a fost descoperit un consum de droguri mai mare decât în studiile anterioare.  

"Descoperirile din prezent, din 104 oraşe, prezintă o imagine a unei probleme privind drogurile, care este larg răspândită şi complexă, toate cele şase substanţe fiind detectate în aproape fiecare locaţie", a declarat Alexis Goosdeel, directorul EMCDDA, într-un comunicat, potrivit ziare.com.

×
Subiecte în articol: droguri Paraguay orez poliție
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close