Antena 3 CNN Actualitate Locale Un elev din Prahova, cu media 1,97, recompensat cu bursă pentru merite deosebite la învățătură

Un elev din Prahova, cu media 1,97, recompensat cu bursă pentru merite deosebite la învățătură

Un elev din județul Prahova este recompensat cu o bursă pentru merite deosebite la învățătură, deși media cu care a intrat la liceu este 1,97.

Un elev din Prahova, cu media 1,97, recompensat cu bursă pentru merite deosebite la învățătură
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Oct 2023   •   15:54

După exemplul Liceului Tehnologic Elie Radu din Ploiești, unde un elev cu media 4,59 primește bursă, o altă instituție de învățământ prezintă un astfel de caz surprinzător.

Un elev de la Liceul Tehnologic Agricol Bărcănești va primi bursă pentru merite deosebite, deși are media 1,97.

Noile modificări privind acordarea burselor, din cadrul Legii Educației, arată că un elev care nu are nici măcar media 5 poate primi bursă de merit, dacă se află în primii 30% din clasă.

Elevul de la Liceul Tehnologic Agricol Bărcănești a fost plasat în primii 30% din clasă în baza rezultatului obținut la Evaluarea Națională, urmând să fie recompensat, lunar, cu suma de 450 de lei, pentru "merite deosebite la învățătură", așa cum este denumită bursa.

Citește și: Un elev din România, cu media 4,59 primește bursă de merit, după noile modificări ale Legii Educației

"Este un elev de la profesională. A intrat cu media 1,97 și s-a încadrat să primească această bursă de merit, potrivit metodologiei – cadru.

Avem, la noi în liceu, 46 de elevi care primesc această recompensă în bani.

Noi aplicăm legea în forma în care este ea, indiferent de cât de normală sau nu este o astfel de situație”, a declarat directorul liceului, Viorica Rădulescu, pentru observatorulph.ro.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close