Antena 3 CNN Externe Tragedia din Japonia pare să continue. Un al DOILEA CUTREMUR a lovit ţara în aceeaşi zi

Tragedia din Japonia pare să continue. Un al DOILEA CUTREMUR a lovit ţara în aceeaşi zi

Tragedia din Japonia pare să continue. Un al DOILEA CUTREMUR a lovit ţara în aceeaşi zi
Sursa foto: foto: descopera.ro
14 Mar 2012   •   14:53

Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 a afectat, miercuri, estul insulei japoneze Honshu, a anunţat agenţia de meteorologie niponã, citatã de AFP.
   
Epicentrul cutremurului, produs la ora localã 21.05 (14.05 ora României), a fost localizat în Oceanul Pacific, în apropiere de prefectura Chiba (la est de Tokyo). Hipocentrul a fost la zece kilometri adâncime.
   
Pentru moment nu a fost lansatã nicio avertizare de tsunami.
   
Seismul a fost resimţit în toatã zona de est a Honshu şi în special în prefecturile Chiba şi Ibaraki (nord-est de Tokyo), dar şi în capitalã.
   
Compania de electricitate care exploateazã centrala Fukushima Daiichi, situatã puþin mai în nord de-a lungul litoralului pacific, a afirmat cã nu a apãrut nicio problemã nouã la instalaţie, unde reactoarele sunt oprite la rece.
   
Trenurile de mare vitezã Shinkansen şi trenurile regionale au fost oprite din cauza seismului, a anunţat televiziunea publicã NHK, citând companiile feroviare.
   
Un prim cutremur cu magnitudinea de 6,8 s-a produs în cursul zilei de miercuri în largul coastelor nordice ale arhipelagului, generând un mic tsunami pe litoral, care nu a provocat pagube.
   
La 11 martie 2011, un seism cu magnitudinea 9 a avut loc în largul coastelor de nord-est ale Japoniei, provocând un tsunami gigantic ce a devastat oraşele şi satele de coastã, provocând 19.000 de morţi şi dispãruţi şi cel mai mare accident nuclear din lume dupã cel din 1986.
   
Acest cutremur istoric a generat o creştere puternicã a activitãţii seismice în Japonia, cu peste 230 de seisme de magnitudine mare într-un an în regiunea de nord-est, ceea ce înseamnã o frecvenţã de 24 de ori mai mare decât media anualã.


×
Subiecte în articol: cutremur japonia
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close