Antena 3 CNN Externe UE şi-a stabilit obiectivele pentru energie regenarabilă- 20% până în 2020

UE şi-a stabilit obiectivele pentru energie regenarabilă- 20% până în 2020

UE şi-a stabilit obiectivele pentru energie regenarabilă- 20% până în 2020
10 Dec 2008   •   03:34

O ţintă de 20% din energia Europei să vină din surse regenerabile a fost stabilită pentru anul 2020 de către ţările UE. Acestea au mai decis să reducă rolul biocombustibililor din pricina îngrijorărilor legate de cultivarea recoltelor pentru combustibil în ţăile în curs de dezvoltare.
Ca o concesie, statele UE care nu pot îndeplini obiectivele individuale de folosire a resurselor regenerabile vor putea externaliza o parte din eforturile lor prin sponsorizarea proiectelor ecologice în alte state sau prin cumpărarea de credite de la ţările care au depaşit obiectivul.
În locul obiectivului paralel de anul trecut de 10 procente pentru combustibilul de transport să fie ecologic, acesta va include acum toate metodele de transport, precum maşini sau trenuri electrice, dar va fi exclusă aviaţia. Obiectivele acestea sunt o parte importantă a pachetului de schimbare climatică a UE, ce va fi semnat de cei 27 lideri în această săptămâna la Bruxelles. Fiecare ţară va avea propriul obiectiv. Acordul a fost ţinut în loc de Italia care a obţinut o revizuire a pachetului privind energia şi biocombustibilii în anul 2014.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: UE
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close