Antena 3 CNN Externe Imagini de la locul masacrului. Unitate rusă distrusă în totalitate de ucraineni

Imagini de la locul masacrului. Unitate rusă distrusă în totalitate de ucraineni

Ministerul Ucrainean al Apărării a postat pe contul său de Facebook imagini cu distrugerile provocate unei unități blindate a armatei ruse.

Imagini de la locul masacrului. Unitate rusă distrusă în totalitate de ucraineni
de Laura Dinu    |    18 Mar 2022   •   07:38

Imaginile au fost filmate lângă Izyum, oraș situat în regiunea Harkov. 

Armata rusă a cucerit orașul strategic Izyum

Armata rusă a cucerit orașul strategic Izyum, localitate situată la aproximativ 115 km SE de orașul Harkov, din provincia cu același nume. În cazul în care informația apărută pe rețelele sociale se va confirma, Izyum devine cel de-al patrulea oraș din Ucraina ocupat de trupele Kremlinului. 

Acest oraș ocupă o poziție strategică deoarece le-ar permite trupelor ruse să învăluie dinspre nord trupele comandamentului operațional întrunit, grupare de forțe ucrainene ce duce lupte cu separatiștii din regiunea Donbas. 

De asemenea, Izyum le va deschide forțelor ruse accesul spre Karkov dinspre sud și va face posibilă încercuirea completă a acestui oraș care rezistă asalturilor și bombardamentelor de mai bine de trei săptămâni. 

Negociatorul-șef al lui Zelenski a dezvăluit ce dorește Ucraina de la discuțiile cu Rusia | Când ar putea fi atins compromisul 

Ucraina dorește un mecanism precis menit să îi garanteze securitatea în viitor, potrivit negociatorul Mihailo Podoliak, care este și consilier al președintelui Volodimir Zelenski.

''O încetare a focului şi retragerea trupelor ruse sunt elemente cheie ale unui acord de pace. Nu există altă cale. Totuși, negocierile sunt un proces cuprinzător, care nu implică doar Rusia şi Ucraina.

Partenerii noştri, inclusiv Polonia, participă, de asemenea, indirect, pentru că, în final, nu va trebui doar să semnăm un tratat.

Dorim să dezvoltăm un mecanism concret care să ne garanteze securitatea în viitor'', a explicat Podoliak într-un interviu pentru presa poloneză.

Negociator ucrainean: "Deocamdată, cele două părți se mențin pe poziții"

''Deocamdată, atât delegația rusă cât şi cea ucraineană se mențin pe poziții. Reconcilierea diferențelor ar putea dura de la câteva zile până la o săptămână şi jumătate.

În acest timp, ar trebui să avansăm către încheierea unui acord de pace'', a estimat el.

"Ceea ce urmărește Ucraina este să se asigure că un acord va cuprinde un plan detaliat şi fundamentat din punct de vedere legal pentru retragerea trupelor ruse şi că acest acord este sprijinit de partenerii internaționali ai țării noastre", a continuat negociatorul ucrainean.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close